El regidor de Mobilitat de Castelló demana perdó per haver pagat amb retard les multes de l'ORA, però no dimiteix

 Cristian Ramírez, en el centre de la polèmica des que el PSPV va destapar que arrossegava més de 160 sancions de zona blava en un any, denuncia ser víctima d'una "cacera injustificada"

El regidor Cristian Ramírez intervé des del faristol en el plenari municipal
El regidor Cristian Ramírez intervé des del faristol en el plenari municipal / À Punt NTC

Cristian Ramírez, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló de la Plana a qui el PSPV va acusar públicament per acumular més de 160 multes d'aparcament irregular a la ciutat, ha trencat el silenci una setmana després que esclatara l'escàndol. El jove dirigent del Partit Popular, que va accedir al càrrec fa a penes set mesos, ha comparegut en un ple extraordinari per a explicar la seua versió dels fets. Des del faristol del plenari ha demanat perdó a la ciutadania, ha assegurat que ja no té deutes pendents i ha denunciat sentir-se víctima d'una "cacera injustificada" per part de l'esquerra. A més, ha deixat clar que no pensa dimitir.

La polèmica va començar dimecres de la setmana passada, quan els socialistes destaparen que Ramírez havia acumulat entre l'1 de febrer de 2023 i el 30 de gener de 2024 fins a 167 sancions per haver infringit les ordenances municipals de la zona blava. D'aquest volum, a penes una trentena en consten com abonades —sempre segons les xifres difoses pel PSPV de Castelló—; per tant, li'n quedaven vora 130 a pagar. L'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco (PP), va qualificar d'"injustificable" la conducta del seu regidor de Mobilitat i va anunciar un ple perquè hi donara les explicacions oportunes.

Quan algú s'equivoca ha d'esmenar l'error i demanar disculpes Cristian Ramírez - Regidor de Mobilitat de Castelló de la Plana
Vaig posposar el pagament a l'última fase del procés administratiu. Reconec que no és ètic ni estètic Cristian Ramírez - Regidor de Mobilitat a Castelló de la Plana

L'implicat ha afirmat que ja ha complit les seues obligacions amb la hisenda local i ha demanat disculpes per no haver-ho fet abans. "Quan un s'equivoca ha d'esmenar l'error", ha dit el regidor. Ramírez s'ha excusat per no haver pagat les "infraccions administratives" que tenia pendents de l'ORA "amb la immediatesa i diligència que calia" i haver posposat, en lloc d'això, el pagament a l'última fase del procediment administratiu de manera "absurda". "És un extrem que no és ètic ni estètic" ha admés.

En tot cas, el regidor popular ha negat haver-se aprofitat mai de la seua condició en el govern local per a "evadir" el pagament de les multes. "He complit totes les meues obligacions", ha proclamat, mentre exhibia els certificats de pagament de l'oficina de recaptació municipal i l'empresa que gestiona l'ORA.

Per acabar, Ramírez ha remarcat que des que l'elegiren com a representant públic a Castelló de la Plana s'ha entregat "en cos i ànima" al càrrec per a millorar el transport públic en la ciutat i tirar avant la nova ordenança municipal de mobilitat. I ha assegurat que continuarà treballant pels castellonencs i les castellonenques. Mentre el popular pronunciava el seu discurs des del faristol, un grup de joves ha protagonitzat una protesta espontània en la sala de plens per a reivindicar el transport públic.

Protesta espontània dins del plenari municipal a favor del transport públic
Protesta espontània dins del plenari municipal a favor del transport públic / Tica Cuesta

Les explicacions, en tot cas, no han convençut l'oposició. Des del Grup Municipal del PSPV han insistit que arribaran al final per a aclarir on estan les més de 130 multes restants que, presumptament i segons diuen, continuen sense haver-se pagat. La portaveu, Patricia Puerta, ha tornat a demanar la dimissió del regidor i ha acusat l'alcaldessa de connivència: "És imperdonable que vosté, com a màxima autoritat de la ciutat, siga còmplice d'aquesta traïció i no haja destituït fa dies el senyor Ramírez". "Què li deu el PP?", ha insinuat. El portaveu de Compromís, per la seua banda, ha carregat contra el titular de Mobilitat amb la força de les xifres, per a recordar-li que durant 2023 va infringir l'ordenança de l'ORA més de tres vegades per setmana.

També et pot interessar

stats