Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Primera reunió per a la reforma laboral: Sánchez cita Díaz i Calviño

El president del govern espanyol ha dissenyat un calendari de reunions entre les dos ministres davant les diferències existents al si del govern espanyol

Sánchez, Calviño i Díaz / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, concretarà aquest dimarts la primera reunió de treball, segons el calendari acordat la setmana passada entre el PSOE i Podem per encarrilar la derogació de la reforma laboral. L'acord recollia que Sánchez convocarà per dimarts una reunió amb les vicepresidenta primera i segona, Nadia Calviño i Yolanda Díaz, i els ministeris d'Hisenda, encapçalat per María Jesús Montero, i de Seguretat Social i Educació i FP, que dirigeix José Luis Escrivá, per a fixar la posició de l'executiu en la taula de diàleg social.

L'objectiu del govern espanyol és aconseguir un acord en les pròximes setmanes per a tancar-lo al novembre, aprovar la reforma al desembre i que entre en vigor al gener. En aquest context, el nou calendari de treball pretén acabar les setmanes tensió entorn de la reforma laboral durant les quals Unides Podem va denunciar la ingerència de Calviño en les negociacions, liderades per Díaz, i convocarà la taula de seguiment del pacte de govern, que va acabar sense acord. La solució a aquesta crisi va ser la nova "metodologia" anunciada. Metodologia que farà que, a partir d'ara, cada dimarts a la vesprada se celebrarà una reunió per a fixar la posició del govern espanyol davant la reunió de la taula de diàleg social dels dimecres, a la qual assistiran els secretaris d'Estat d'Ocupació, Economia i Seguretat Social.

La Moncloa va avançar que la posició de l'executiu davant la reforma laboral estaria "en els termes de l'acord del govern de coalició", un fet que representaria derogar la prioritat dels convenis d'empresa sobre els sectorials, canviar la subcontractació o simplificar els models de contracte.

Més enllà del que s'ha arreplegat en l'acord de coalició, la pandèmia ha introduït en l'agenda altres mesures com el denominat mecanisme de sostenibilitat en l'ocupació, un nou model d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que servisca d'alternativa a l'acomiadament en crisi. En aquest mateix sentit es va pronunciar aquest dissabte Calviño, en fixar quatre punts principals en la negociació: simplificació de contractes, adequada regulació de la subcontractació, reequilibri de les parts en la negociació col·lectiva i establiment d'un mecanisme permanent de flexibilitat inspirat en els ERTO.

Una de les claus de la negociació amb els agents socials, que fa mesos que tracten aquests temes amb el Ministeri de Treball, és aconseguir el suport de la patronal, un objectiu que podria ser un dels motius que expliquen la irrupció de Calviño en les converses.

També et pot interessar