Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Ayuso: "Quantes Rita Barberá deixarà aquest partit en la cuneta?"

La presidenta madrilenya critica a Casado: "Tant de bo s'haguera investigat amb tant detall a Sánchez i a altres governs de l'esquerra com als membres del partit o de la meua família"

Isabel Díaz Ayuso en una imatge d'arxiu / Twitter: @IdiazAyuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha intervingut en la junta directiva nacional i ha criticat haver sigut "perseguida" per la direcció del partit liderada per Pablo Casado i ha arribat a preguntar-se: "Quantes Rita Barberá deixarà aquest partit en la cuneta?".

Ayuso, ha criticat en referència a Pablo Casado, els que en el PP pensaven "més a protegir-se" que a ser "l'alternativa" al president del govern, Pedro Sánchez. Així, ha incidit que tant de bo s'haguera investigat més els socialistes que els membres del partit, el govern regional o la seua família.

"Els socialistes, només en el govern de Moncloa, van dilapidar més de 300 milions d'euros en compres defectuoses de material sanitari. Per què creieu que hi ha tants dirigents en altres regions que no diuen res de tot això?"

En la intervenció ha posat l'accent que el 4 de maig ho tenien tot: "Una esquerra contra les cordes, desacreditada, despullada dels efectes de la seua pròpia propaganda, però, sobretot, un centredreta il·lusionat, convençut i fort".

Però, a parer seu, "fa la sensació que alguns van pensar més a protegir-se per si arribaven moments com aquest, que a ser la vertadera alternativa a Sánchez". "Per això estem així en les enquestes".

Ayuso ha remarcat que per això "hi ha molts afiliats i dirigents agreujats per tot el país, als quals se'ls ha negat la veu si no es deixaven controlar pel comandament, als quals es tractava com a intrusos en el seu propi partit".

Defensa del seu govern

La presidenta regional ha defensat que "la Comunitat de Madrid, fortament castigada durant la primera onada i davant la inacció del govern", va haver de fer l'impossible per a aconseguir material amb el qual "protegir els sanitaris i salvar vides".

"No ens gastem els diners del contribuent en prostíbuls o mariscades. Lluitem els tancaments il·legals de Madrid, vam demostrar al país la classe de govern que tenim"

En aquest sentit, ha defensat que el seu govern "mai va fer res més que actuar amb rectitud i gran professionalitat" i ha assegurat que "mai va beneficiar cap familiar" i menys, seu. "Ni familiar, ni amic. No trobareu un exemple que em desmentisca".

En el seu discurs de comiat Pablo Casado ha fet autocrítica, ha lamentat tot el que ha fet "malament" i la "reacció" contra ell, i ha mostrat el seu "suport al pròxim president del PP", i en concret a Alberto Núñez Feijóo.