Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Robles: al govern espanyol "no li consta" cap petició de Ceuta per l'arribada de menors migrants

La ministra de Defensa parlarà amb sanitat militar per si poden aportar ajuda enfront de l'emergència per l'mpox

La ministra Margarita Robles, este divendres a València / Rober Solsona (Europa Press)

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que al govern d'Espanya "no li consta" ni té coneixement de cap petició per part de l'executiu de Ceuta a causa de la situació que viu la ciutat autònoma per la saturació dels centres de menors migrants no acompanyats. "No hi tinc coneixement", ha insistit.

En declaracions als mitjans este divendres després de visitar la Caserna General de Desplegament Ràpid de l'OTAN (HQ NRDC-ESP) a Bétera, la titular de Defensa ha reiterat que el govern espanyol està "treballant amb tot el tema de la immigració". "És el que puc dir en este moment", ha esgrimit.

Així, ha indicat que no li consta "en este moment" que el govern local de la ciutat autònoma de Ceuta haja fet cap petició sobre l'assumpte a l'executiu que lidera Pedro Sánchez. "D'eixa petició en concret, no en tinc coneixement", ha resolt.

DANA a les Balears

D'altra banda, Robles ha lloat la "labor heroica" que els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) desplegats a les illes Balears han desenvolupat durant estos dies per a pal·liar les conseqüències del temporal, que ha afectat greument Menorca i Formentera, fins i tot "ajudant a salvar la vida de moltes persones". Sobre esta qüestió, ha assenyalat que tant l'UME mateixa com l'exèrcit continuaran "ajudant" l'arxipèlag en "tot el que siga necessari" per a recuperar la normalitat després del pas de la DANA.

Pigota del mico o mpox

Finalment, preguntada pel seguiment a Espanya de l'emergència sanitària a causa de l'mpox, anteriorment conegut com a pigota del mico, Margarita Robles ha mostrat intenció de "parlar amb la gent de la sanitat militar" per a saber si des d'este punt de vista es pot "ajudar o donar suport en esta matèria".