Rovira demana "escoltar els experts" en el debat sobre la prohibició dels mòbils a classe

El conseller critica el "canvi de postura al més pur estil Pedro Sánchez" de la ministra Pilar Alegría

Un alumne consulta el mòbil durant una classe
Un alumne consulta el mòbil durant una classe / Ground Picture (Shutterstock)

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat, José Antonio Rovira, és partidari de recórrer al coneixement d'especialistes per a abordar el debat sobre si prohibir o no l'ús dels mòbils en els centres escolars. El Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports va posar l'assumpte en primera línia d'opinió quan va traslladar a les comunitats autònomes una proposta que advoca per impedir que l'alumnat d'educació primària i secundària faça servir el telèfon en horari lectiu. Segons el plantejament anunciat per la ministra, Pilar Alegría, sí que estaria permés fer-ne ús en les classes presencials de secundària quan així ho establisca el professor perquè el projecte pedagògic ho requerisca.

Rovira s'ha pronunciat sobre la mesura i ha recordat, primer que tot, que a finals de novembre la ministra Alegría assenyalava que no era partidària de restringir les noves tecnologies perquè era com posar "portes al camp". Però ahir, "al més pur estil Pedro Sánchez, va canviar de postura, va parlar de prohibició i ens ha citat a una reunió el mes de gener", ha criticat.

Des de la Conselleria d'Educació treballen en aquesta qüestió, ha confirmat el responsable. "Fa uns dies celebràrem la I Jornada de prevenció de l'assetjament escolar i, amb aquelles conclusions, establirem un dictamen. Cal escoltar els experts i analitzar molt bé què es fa i com", ha opinat.

En la sessió, que va desenvolupar-se davall el lema "Per una educació sense por", s'abordaren de la mà d'especialistes de diferents camps les actuacions davant situacions d'assetjament escolar, així com sobre l'ús dels terminals mòbils en els centres. A parer del conseller Rovira, es tracta de dos dels problemes "més candents" als quals la comunitat educativa s'enfronta en el dia a dia. Per això, l'obligació de l'Administració és "donar-los prioritat en el calendari d'actuacions".

Darrere de "molts casos" d'assetjament

Sobre l'assumpte ha parlat aquest dijous també la consellera portaveu, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior al ple de l'executiu autonòmic. Tot i que s'ha remés a la postura del titular d'Educació en el gabinet, ha recordat que l'ús de mòbils a les escoles està "darrere de molts casos" d'assetjament escolar i que, malgrat que encara no s'ha pres una decisió sobre la prohibició en primària i secundària proposada pel govern estatal, la Generalitat "estudia" la qüestió amb veus expertes i centres educatius.

També et pot interessar

stats