Directes
Ara en la televisió
EL MEU LLOC AL MÓN

Rovira destitueix els subdirectors d'Audiovisual i Música de l’Institut Valencià de Cultura

Joan Cerveró i Maria Fuster foren nomenats quan Vicente Barrera, de Vox, estava al capdavant de la Conselleria de Cultura

Joan Cerveró i Maria Fuster / Institut Valencià de Cultura
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de setembre 2024 - 18:36 Actualitzat: 20 de setembre 2024 - 19:47

El Consell d'Administració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha acordat este divendres la destitució de dos dels subdirectors de l'organisme: el de Música i Cultura Popular Valenciana, Joan Cerveró; i la d'Audiovisual i Cinematografia, Maria Fuster. Sí que continua al capdavant María José Mora, de l'àrea d'Arts Escèniques.

Tant a Cerveró com a Fuster els van nomenar a l'abril, quan Vicente Barrera encara estava al capdavant de la Conselleria de Cultura i el seu partit, Vox, encara no havia abandonat l'executiu valencià, cosa que va passar al juliol.

Fonts de la Conselleria de Cultura han informat a À Punt que el motiu de la destitució és que "es busquen nous perfils” per a cobrir les dues places. L’IVC el dirigeix actualment Álvaro López-Jamar Caballero.

L'eixida de Cerveró i Fuster es produeix només uns mesos després que accediren als càrrecs. Va ser el 9 de febrer quan la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, encapçalada per Barrera —qui va destituir tant el director de l'IVC, Abel Guarinos, com els subdirectors— feia pública la proposta de nomenar Joan Cerveró, María José Hernández Mora i Maria Fuster nous directors adjunts de l'Institut Valencià de Cultura.

Després que la Comissió de Valoració analitzara les candidatures i una vegada finalitzada la fase d'entrevistes, van apostar per Cerveró per a la direcció adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana, per Hernández Mora per a la direcció adjunta d'Arts Escèniques i per Fuster per a la direcció adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia.

Després de l'eixida de Vox del govern autonòmic, les competències de Cultura es van integrar en la Conselleria d'Educació, gestionada pel popular José Antonio Rovira. Ara, este departament ha decidit prescindir de Cerveró i Fuster i iniciar un nou procés dins d'este "ajust" de perfils.

Joan Cerveró és músic i compositor i, entre altres responsabilitats, ha sigut director musical i artístic del Grup Instrumental de València des del 1994. A més, és l'impulsor del festival Ensems de música contemporània, que se celebra estos dies.

Pel que fa a Maria Fuster, és llicenciada en Comunicació Audiovisual i té un màster en Postproducció Digital per la Universitat Politècnica de València. Té una àmplia experiència professional com a productora, redactora, presentadora i reportera en diversos mitjans de comunicació audiovisuals i escrits.

València