Rovira preveu que les consultes sobre la llengua base en Educació siguen abans de Nadal

El requeriment es farà de manera telemàtica i en període lectiu

EuropaPress 3921042 profesora junto alumnos educacion primaria aulas colegio les arts reciente
Un aula de primària en una imatge d'arxiu / Europa Press

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha indicat este dijous que la previsió és que les consultes de les famílies sobre l'elecció de la llengua base en els centres educatius siga abans de Nadal. El requeriment es farà de manera telemàtica i en període lectiu.

Ho ha dit després de la roda de premsa de presentació d'inici del curs escolar 2024-2025, en resposta a la pregunta dels mitjans sobre els terminis per a l'elecció de la llengua base a les escoles valencianes.

Rovira també ha assenyalat que és un procés “complex” i que, per això, es va prendre la decisió d'aplicar la normativa en dos anys. El conseller ha subratllat que el seu departament va decidir fer una transitòria per a “eliminar el problema” en les zones castellanoparlants, on, segons Rovira, el Botànic havia posat assignatures troncals en valencià “que no tenien cap sentit”, ja que la llei d'ús i ensenyament recull que “són monolingües, només castellanes”, ha subratllat.

El conseller d'Educació ha precisat que el model està fet perquè siguen les famílies les que decidisquen la llengua base. Encara que considera que, en les zones valencianoparlants, que és on es tria la llengua base, “s'ha muntat un sistema bastant equilibrat”, perquè la diferència entre un model i un altre estarà entorn d'un 20% d'assignatures en un idioma o en un altre.

D'altra banda, a la pregunta per les certificacions de valencià, Rovira ha assegurat que s'està treballant “corrent” per a poder dur-les a terme al llarg del mes d'octubre, perquè té constància que hi ha “milers d'alumnes esperant-les”.

També et pot interessar

stats