Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Rovira, sobre el procés d’admissió: “Qualsevol punt que estiga basat en mesures que discriminen, lògicament, l’anul·larem”

La Conselleria d’Educació preveu que el curs 2024-2025 tinga al voltant d'un miler de docents més en actiu

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, entrevistat en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha remarcat este dijous que "qualsevol punt que estiga basat en mesures que discriminen, lògicament, l'anul·larem", en referència als polèmics criteris d'admissió escolar per al pròxim curs. Així ho ha assegurat durant una entrevista en Les notícies del matí.

Rovira ha subratllat que el Ministeri d'Educació no té “cap problema ni amb el districte únic ni amb el punt extra”. En este aspecte, ha recordat que la mesura d'afegir un punt extraordinari en el procés d'admissió de l'alumnat ja existia fa anys i el Botànic la va suprimir i que "no estem més que complint amb el nostre programa electoral".

El conseller ha explicat que es van aconsellar 22 ítems als centres i que la inspecció educativa és qui ha de supervisar tot el procés, però que no s'ha produït "cap rectificació". De fet, ha emfasitzat que el decret d'admissió ha passat els filtres d'Advocacia de la Generalitat i el Consell Jurídic Consultiu i que va recollir "tots els seus suggeriments".

Rovira ha limitat esta problemàtica a "unes desenes" de centres educatius públics i concertats i ha acusat els partits de l'oposició d'estar interessats a "fer-la més gran". En esta línia, ha posat l'accent en el pes de novetats en la baremació que impliquen doblar la valoració de les famílies amb rendes baixes i més puntuació per a les nombroses o monoparentals, per exemple.

Al voltant d'un miler de docents més el curs 24-25

El conseller ha informat que la previsió per al curs 2024-2025 és augmentar la plantilla de docents i que l'increment més gran s'experimentarà en FP. El curs actual finalitza amb 68.086 en actiu i s'espera que el vinent en siguen al voltant de 69.000. Preguntat per l'acord de plantilles firmat pel Botànic en funcions que implicava la contractació de 5.200 docents més este curs i el vinent, ha assenyalat que "és il·legal, perquè les plantilles es regeixen per una orde, però una orde no es pot substituir per un acord".

"Augmentarem l'oferta educativa, però és cert que eliminarem algunes coses previstes pel Botànic com qüestions de codocència, reduccions d'horaris i més, que entenem que no és el moment", ha afegit Rovira. També s'ha mostrat crític amb el PSPV i Compromís pel que considera un "sectarisme bàrbar", en referència a l'acord d'Edificant que autoritzava noves obres "en ajuntaments que, quina casualitat, després del 28 de maig continuaven governant", cosa que ha titllat d'"ampliació il·legal". Més enllà de l'expedient de lesivitat, Educació estudia ara quins centres són necessaris i quins altres "potser no es faran".

Quant a la incorporació de personal d'infermeria, ha detallat que hi haurà una figura en cada centre de salut que atendrà tots els centres educatius de la zona. "Encara que tinguérem mitjans i volguérem posar-ne una en cada col·legi, no trobaríem infermeres", ha explicat, "l'increment serà d'unes 300".

Educació