La ruptura amb Vox i la migració centraran les preguntes a Mazón en la primera sessió de control del curs polític

L'exsoci de govern posa sobre la taula la futura política d'acolliment de persones migrants del PP

El president de la Generalitat, Carlos Mazón
El president de la Generalitat, Carlos Mazón / Rober Solsona / Europa Press

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, respon este dimecres a les preguntes de l'oposició en la primera sessió de control que celebra el ple de les Corts en este primer període de sessions del parlament valencià. La jornada, inicialment prevista per al dijous, comença a les 9:45 hores d'este dimecres per no fer-la coincidir amb un viatge institucional a Brussel·les.

Entre les preguntes, destaquen les registrades pel Grup Socialista sobre la situació de la Comunitat Valenciana. El seu síndic, José Muñoz, es dirigeix al cap del Consell per a demanar, igual que en els plens del passat curs parlamentari, "com valora la situació política, econòmica i social" autonòmica.

A més, Joan Baldoví, síndic de Compromís, interrogarà Mazón sobre "com valora la situació del Consell després de la ruptura de l'acord de govern" entre PPCV i Vox, el juliol passat amb l'eixida d'este segon partit de tots els governs autonòmics arran de les decisions dels populars sobre l'acolliment de menors migrants.

Per la seua part, el síndic de Vox, José María Llanos, té previst qüestionar l'exsoci de govern sobre les persones migrants. En concret, la pregunta registrada demana saber "quina serà la política del Consell en matèria d'immigració il·legal, després de l'últim baròmetre publicat pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que indica que la primera preocupació dels espanyols és la immigració".

Compareixen els consellers

En este ple han de comparéixer els consellers i conselleres que han canviat competències o que han entrat al govern després de la remodelació abordada este estiu després de l'eixida de Vox, segons va acordar la setmana passada la junta de síndics. En concret, este dimecres està prevista la compareixença del conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina; i del d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira.

Per al dijous 3 d'octubre s'esperen les compareixences dels titulars de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus; i la de Justícia i Interior, Salomé Pradas.

També et pot interessar

stats