Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Salvador Illa (PSC) veu un "immens error" acceptar un referèndum d'autodeterminació

El secretari del Partit Socialista de Catalunya remarca que "seria més que traspassar una línia roja, no reconéixer la pluralitat de la societat catalana i aprofundir en la divisió"

Salvador Illa, en la conferència 'Catalunya, Espanya, Europa', aquest dilluns a Bilbao / Luis Tejido (Efe)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha rebutjat la possibilitat d'acceptar un referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya i ha remarcat que "seria més que traspassar una línia roja, seria un immens error; és no reconéixer la pluralitat de la societat catalana i aprofundir en la divisió".

L'exministre de Sanitat de Pedro Sánchez ha reconegut que no dona "res per fet" en relació amb una possible llei d'amnistia a polítics independentistes catalans que facilite el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern.

No obstant això, sobre aquest assumpte ha precisat que "es poden explorar camins" des del "marc constitucional" i "amb discreció i molta prudència".

Ha rebutjat, en canvi, la possibilitat d'acceptar un referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya com a condició per a la investidura de Sánchez.

"Tinc plans per al 14 de gener —data d'una possible repetició electoral—, però aquesta pot ser una de les causes que canvie els plans", ha admés.