Sánchez anuncia que el govern aprovarà demà el pla d'acció per a lluitar contra "la màquina del fang"

El president remarca que la iniciativa pretén igualment fer front a "les pressions a periodistes", "les campanyes de desinformació i faules" i "les corrupteles d'alguns"

Sánchez, este dilluns, entre Cristina Narbona i María Jesús Montero
Sánchez, este dilluns, entre Cristina Narbona i María Jesús Montero / Fernando Sánchez (Europa Press)

El Consell de Ministres aprovarà este dimarts l'anomenat pla d'acció per la democràcia, amb què el govern espanyol vol plantar cara a la "màquina del fang". Així ho ha anunciat este dilluns al Congrés el president del govern, Pedro Sánchez. El president ha remarcat en el moment de l'anunci que la iniciativa pretén igualment lluitar contra "les pressions a periodistes", "les campanyes de desinformació i faules" i "les corrupteles d'alguns". Sánchez va anunciar la intenció de presentar esta iniciativa després del període de reflexió davant del que va qualificar de "campanya d'assetjament" contra ell i l'esposa, Begoña Gómez.

L'anunci de l'aprovació en el Consell de Ministres l'ha fet davant dels diputats, senadors i europarlamentaris socialistes reunits en el Congrés, a qui s'ha dirigit amb motiu de l'arrancada del nou curs polític. Sánchez ha destacat que el pla "emana" de la Constitució, "que defensa el dret dels ciutadans a una informació veraç", i també de les mesures aprovades pel Parlament Europeu i per la mateixa Comissió Europea. Per això, ha dit que confia comptar amb el suport de "tots els demòcrates" del país. "No s'entendria que a Estrasburg aproven unes coses i després, ací, al Congrés, voten en contra d'estes mateixes qüestions", ha dit en referència al PP.

Segons el president, este pla d'acció ajudarà a "dotar de més transparència, més pluralitat i majors garanties" a les Corts Generals i a l'"ecosistema informatiu" i servirà per a fer front a la "desinformació" i la "màquina del fang" que assetgen la democràcia.

També et pot interessar

stats