Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Sánchez assegura que guanyarà les eleccions “contra tot pronòstic”

Puig ha demanat el vot per al PSOE a les 230.000 persones que no van votar ni Compromís ni Podem en les últimes eleccions autonòmiques

El presidenciable del PSOE i la cap de llista socialista al Congrés per València, Diana Morant / À Punt NTC

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres en l’acte central de campanya dels socialistes valencians per al 23J que guanyarà les eleccions “contra tot pronòstic”. 

Sánchez ha basat aquest desideràtum en les victòries ja obtingudes en dues primàries del partit, la moció de censura a Mariano Rajoy "per a expulsar la corrupció" i les dues eleccions del 2019. En aquesta línia, el presidenciable ha defensat que "ho hem fet bé" en una legislatura marcada per la pandèmia de la covid i la guerra a Ucraïna.

L’acte l’ha encetat el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, amb paraules en record a la víctima del “terrorisme masclista” a Antella el passat cap de setmana. El líder socialista ha criticat els acords de govern “en els quals no es reconeix la violència masclista”, en referència als pactes entre PP i Vox. Puig ha demanat a les 230.000 persones el vot de les quals “van perdre Compromís i Podem” en les eleccions autonòmiques que voten el PSOE en aquests comicis. 

La cap de llista pel Congrés a València, Diana Morant, ha defensat les polítiques dutes a terme per l’executiu espanyol, del qual forma part com a ministra de Ciència i Innovació. Morant ha remarcat que Espanya “vol avançar” i ha afirmat que al país no li agrada que els membres de Vox s’aparten “dels minuts de silenci que condemnen assassinats per violència masclista” o que es presenten a càrrecs públics “condemnats per violència masclista”, en referència a Carlos Flores, cap de llista de Vox al Congrés per València.

“Per Espanya, per l’avanç, per les dones, eixirem amb la força del vot, de la democràcia i tornarem a fer Pedro president del govern”, ha emfasitzat la política gandienca, just abans de la intervenció del candidat a la reelecció. Sánchez ha començat agraint la labor de Puig com a president de la Generalitat. Durant la seua intervenció, el presidenciable socialista ha criticat la campanya del Partit Popular, ja que considera que el lema O Sánchez o Espanya planteja una falsa disjuntiva. "Nosaltres som Espanya com ells són Espanya", ha etzibat. Pel que fa a la igualtat, Sánchez ha demanat el vot a totes les dones i ha subratllat que "tots els avanços en matèria d'igualtat" a l'estat espanyol "han tingut el segell del PSOE".

Eleccions 23J