Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Sánchez assegura sentir-se sorprés de veure Feijóo i Abascal com "Torquemadas de la corrupció"

El president del govern espanyol reacciona així a les peticions de dimissió de l'oposició per les últimes informacions del cas Koldo

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI durant la celebració del 12 d'octubre a Madrid

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat este dissabte sentir-se sorprés de veure "Feijóo i Abascal com Torquemadas de la corrupció", després que demanaren la seua dimissió per les últimes informacions sobre el cas Koldo, i ha insistit que el PSOE ha actuat "amb contundència, promptitud i transparència".

Sánchez s'ha referit en una conversa informal amb periodistes durant la recepció de la festa nacional al Palau Reial als últims avanços de la investigació dirigida per l'Audiència Nacional, que han revelat que l'exministre de Transports José Luis Ábalos el va informar de la "visita privada" de la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez a Espanya.

El president va reconéixer divendres haver tingut la conversa, però va explicar que, quan el Govern d'Espanya es va adonar que hi havia sancions que impedien a la vicepresidenta veneçolana xafar sòl europeu, es va cancel·lar la visita.

Sobre la possibilitat que apareguen noves informacions que puguen comprometre'l, Sánchez ha deixat clar que col·laborarà amb la justícia i que el PSOE insisteix a demanar l'acta de diputat d'Ábalos i expulsar-lo. Creu que davant de la corrupció, les diferències amb el PP són evidents perquè el principal partit de l'oposició, amb els casos que l'han afectat, s'ha comportat "amagant i no assumint".

Al marge de l'impacte personal que el cas Koldo tinga en el president, una cosa que "es guarda" per a ell, ha assenyalat que l'important "és demostrar amb fets que actues perquè la ciutadania no perda la confiança en les institucions".

Feijóo assegura que "hi ha raons per a presentar una moció de censura"

Per la seua banda, Feijóo, en la conversa informal amb periodistes al Palau Reial, ha dit que "encara que hi ha raons per a presentar una moció de censura contra Sánchez", hui dia "no es donen les condicions". "Al bou cal traure-li la muleta quan toca", ha subratllat.

A més, ha denunciat la falta de crítica dels partits que sustenten l'executiu pel cas Koldo, motiu pel qual s'ha mostrat convençut que la coalició de govern "aguantarà fins que rebente".

Feijóo també s'ha referit a Carles Puigdemont, del qual ha afirmat que és qui ha manat des d'un principi i el que continua manant. "Mai un president del Govern ha estat tan barat com este", ha lamentat.

També en el marc de la recepció al Palau Real, la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, Maite Araluce, s'ha encarat este dissabte amb Pedro Sánchez per a retraure-li l'esmena en el projecte de llei sobre antecedents penals, que pot anticipar les excarceracions de 44 presos de la banda terrorista ETA, i exigir-li que rectifique: "Té fins demà per a fer marxa enrere".

"És lamentable", ha etzibat Araluce a Sánchez, qui no ha replicat a les paraules de la presidenta de l'associació. El govern espanyol ha argumentat que la llei sobre antecedents penals, així com l'esmena de Sumar que van secundar PP i Vox en el Congrés —han assegurat que per error— respon a la necessitat de transposar a la legislació nacional una normativa europea.

Cas Koldo