Sánchez celebra la reelecció amb un multitudinari acte del PSOE a Madrid

El partit pretén mobilitzar unes 5.000 persones per al “míting-festa” d’aquest diumenge a Ifema

Sánchez, fa une setmanes, en un acte de partit
Sánchez, fa une setmanes, en un acte de partit / Andrés Rodríguez (Europa Press)

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, celebra aquest diumenge a Madrid la constitució del seu executiu en aquesta nova legislatura amb un acte de partit, que s’espera multitudinari, i al qual està previst que assistisquen els i les ministres socialistes, així com els membres de l'Executiva Federal. El secretari general del PSPV, Ximo Puig, també assistirà a l'acte.

El PSOE preveu mobilitzar al voltant de 5.000 persones entre militants i representants socialistes per a aquest “míting-festa”, que ha escollit com a escenari el recinte firal Ifema Madrid i en el qual Sánchez serà el cap de cartell. Per a aquest previsible bany de masses, diversos autobusos s’han noliejat des de diferents parts de l’Estat, 25 des de la Comunitat Valenciana.

Els socialistes han convocat aquest míting per a festejar la reedició del govern de coalició progressista —ara, de la mà de Sumar— així com per a “reivindicar el paper que les Cases del Poble exerceixen”, especialment després que desenes de seus socialistes hagen patit actes vandàlics, molts en forma de pintades amb missatges feixistes, en senyal de protesta pels pactes d’investidura per a la reelecció de Sánchez.

L'acte té lloc una setmana després que tirara avant la investidura de Sánchez en el Congrés dels Diputats gràcies al suport de partits com Junts i ERC, que van la militància socialista va avalar en una consulta, i després de la presa de possessió dels i les ministres dimarts.

Primera setmana amb una intensa agenda

La primera setmana de Sánchez com a cap del nou executiu ha estat marcada per una agenda atapeïda amb la celebració, aquest dimecres, del primer Consell de Ministres de la XV Legislatura i, especialment, pel viatge de dijous al Pròxim Orient, hores abans de l’entrada en vigor de la “pausa humanitària” a Gaza.

Sánchez ha visitat Palestina, Israel i Egipte per a entrevistar-se amb els respectius mandataris i aportar solucions al conflicte entre Israel i Palestina, on va ratificar la proposta de la coexistència de dos estats i la necessitat de celebrar, com més prompte millor, una conferència internacional de pau.

El president de l’executiu espanyol va declarar que “ha arribat el moment que la comunitat internacional i la UE reconega d'una vegada l'estat de Palestina”, i va admetre que si no es fa “de manera conjunta”, Espanya “prendrà les seues decisions”. L’estat d’Israel, davant d’aquest posicionament, ha obert una crisi diplomàtica amb Espanya, en acusar Sánchez de “donar suport al terrorisme” i ha convocat, posteriorment, l'ambaixadora espanyola al país.

També et pot interessar

stats