Sánchez aposta per fer retrocedir la “coalició reaccionària” de la dreta i la ultradreta a Europa

Els socialistes han iniciat la campanya per al 9J a València, en un acte on han participat Teresa Ribera, José Luís Rodríguez Zapatero o Diana Morant

Diana Morant, Pedro Sánchez, José Luís Rodríguez Zapatero, Leire Pajín i Teresa Ribera en l'acte celebrat a la Rambleta
Diana Morant, Pedro Sánchez, José Luís Rodríguez Zapatero, Leire Pajín i Teresa Ribera en l'acte celebrat a La Rambleta / Efe

“Fa deu anys Europa va trontollar per les retallades dels homes de negre. Imagineu si ara van acompanyades de la motoserra de la ultradreta. En les pròximes eleccions no volem que retrocedisca Europa, sinó la coalició reaccionària de la dreta i la ultradreta”. Així de contundent s'ha mostrat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, este dijous de vesprada en l’acte d’inici de campanya celebrat este dijous a València, al qual han assistit la número u en la llista socialista i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; l’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, o la secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, entre d’altres. 

La victòria del PSOE en les eleccions de Catalunya, el Congrés de Vox celebrat a Madrid amb les polèmiques declaracions del president de l’Argentina, Javier Milei, el pròxim reconeixement del govern espanyol a l’estat palestí i les polítiques del Consell —format per PP i Vox— han centrat els discursos dels líders polítics, que han defensat la candidatura del Partit Socialista a Europa davant aquells que, diuen, sempre parlen del passat i no fan propostes parlant en present ni en futur. 

Sánchez ha defensat el “model d’èxit” que Espanya exporta a Europa, liderant un govern de coalició progressista que ha demostrat que l’economia pot créixer apujant el salari mínim interprofessional o que es poden augmentar les pensions i alhora incrementar la guardiola de les pensions per als futurs jubilats. “La internacional ultradretana va escollir Espanya perquè este executiu refuta tots els falsos mites i desinformació de la dreta i ultradreta. Saben que este govern de coalició progressista és un problema per a ells”, ha assegurat sobre el Congrés de Vox celebrat a Madrid.

Així mateix, ha defensat el pròxim reconeixement de Palestina com a estat el 28 de maig davant les crítiques de l’oposició: “la pau que volem per a Ucraïna és la que volem per a Palestina. La del compliment rigorós dels drets humans. Sabem que estem en el lloc correcte de la història”. 

Abans de Sánchez ha parlat la candidata als comicis europeus que tindran lloc a Espanya el 9 de juny, la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que ha valorat la lluita per la pau i la convivència que representa el partit socialista davant les guerres injustes, el terrorisme i el conflicte. “Hi ha partits que calumnien, que parlen del passat, dels tancs, que els agrada generar conflictes. Que són incapaços de gaudir d’allò que estem aconseguint junts”, ha sentenciat.

També ha intervingut Zapatero, que ha recalcat que Espanya "viu en pau". En la seua intervenció, l'expresident socialista ha qualificat al govern de coalició de PSOE i Sumar com "el millor d'Europa" i ha demanat respecte a Sánchez i a la seua dona, Begoña Gómez, després de les crítiques formulades per Milei, i la reticència del PP de condemnar les seues paraules. “La reacció de Pedro i l’executiu va ser com havia de ser perquè a Espanya se la respecta, al president se'l respecta i a la dona del president d'Espanya se la respecta”, ha dit.

La compareixença l’ha oberta la secretària general del PSPV-PSOE i també ministra de Ciència, Diana Morant, que ha fet una crida a la mobilització dels socialistes per a “frenar l’aquelarre ultradretà” igual que ja van parar el 23 de juliol “d’un govern presidit per Feijóo i amb Abascal com a vicepresident”. Així, ha defensat que en esta campanya es “juguen molt” i ha remarcat que l'afronten “amb molt d'orgull” després de les eleccions a Catalunya. “A Catalunya ha guanyat la política útil, i els polítics que es dediquen a unir i a servir”, ha manifestat.

A l’acte han assistit tots els valencians i valencianes que conformen la llista socialista als comicis europeus, com l’exministra Leire Pajín; l'exvicealcaldessa de l'Ajuntament de València i actual secretària general del PSPV-PSOE a València, Sandra Gómez;  l'exalcalde de Callosa de Segura Francisco José Maciá Serna (29); l'exregidora de Suera Gema Soriano Barceló (36) i l'exregidor de Quart de Poblet Bartolomé Nofuentes López (49).

També et pot interessar

stats