Directes
Ara en la televisió
AIXÍ DONA GUST

Sánchez diu que els socialistes són "l'última línia de defensa" davant de la ultradreta

Des de Bucarest, el secretari general del PSOE lamenta que la dreta convencional siga "incapaç de resistir l'embranzida" de l'extrema dreta

El primer ministre de Romania, Marcel Ciolacu, i el president espanyol, Pedro Sánchez, al Palau del Parlament a Bucarest este dissabte / EFE/EPA/Bogdan Cristel

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha manifestat este dissabte a Bucarest, durant una trobada del Comité d'Europa de la Internacional Socialista, que el socialisme és "l'última línia de defensa" davant de la ultradreta.

En un discurs en anglés, que s'ha retransmés parcialment en directe per xarxes socials, Sánchez ha remarcat que "no hi ha millor antídot contra el populisme reaccionari que un govern que s'ocupe dels problemes reals del nostre poble. És, crec, la manera de combatre la frustració i la ira de les quals s'alimenta [l'extrema dreta]".

Ha afegit, a més, que la socialdemocràcia ha demostrat que els seus valors i principis han tingut èxit en les últimes crisis, com la de la pandèmia o l'energètica.

"Així que no es tracta de tindre raó. Es tracta de guanyar, de guanyar eleccions. Però no sols guanyar en la batalla de les idees [...], sinó també en la batalla de les accions concretes", ha afirmat i ha esmentat la pujada del salari mínim dels treballadors o el reforç de l'estat del benestar com a exemples.

"Hem de convertir esta victòria moral en una victòria real, perquè esta és la manera d'impedir que governe l'extrema dreta, com està fent Marcel a Romania i, per descomptat, jo mateix a Espanya", ha assenyalat en referència a Marcel Ciolacu, primer ministre de Romania i líder del Partit Social Demòcrata del país.

Sánchez ha reconegut que les forces d'ultradreta estan avançant a Europa no sols electoralment sinó també "imposant els seus esquemes" als partits de la dreta convencionals que, segons considera, són "incapaços de resistir la seua embranzida". Uns partits amb els quals el socialisme no pot comptar ara mateix per a enfrontar-se a l'extrema dreta, ha puntualitzat el secretari general del PSOE.

"Som l'última línia de defensa i de nosaltres depén que Europa no traïsca la seua pròpia ànima", ha insistit Sánchez alhora que ha animat les forces socialdemòcrates a "actuar amb determinació i lleialtat" als seus principis per a enfrontar als qui considera que polaritzen i trenquen les societats amb mentides, faules i desinformació.

Pedro Sánchez va ser proclamat líder de la Internacional Socialista al novembre de 2022 durant el XXVI Congrés celebrat a Madrid d'esta organització, que agrupa 132 partits socialdemòcrates, socialistes i laboristes de tot el món.