Sánchez exigeix al PP de Feijóo que demane la dimissió d'Ayuso

Sánchez ha demanat a la resta de membres de la Unió Europea el cessament de l'exportació d'armes a Israel i el reconeixement de Palestina

El canceller alemany Olaf Scholz conversa amb el primer ministre espanyol, Pedro Sánchez
El canceller alemany Olaf Scholz conversa amb el president espanyol, Pedro Sánchez / Sierakowski Frederic / EU Council

El president del govern, Pedro Sánchez, ha exigit al Partit Popular i, en concret, al seu líder, Alberto Núñez Feijóo, que demane la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per les implicacions de la seua parella, Alberto González Amador, imputat per presumpte frau a Hisenda.

Sánchez ha reaccionat així durant la roda de premsa posterior a una cimera europea que ocupa els estats membres al voltant d'altres qüestions, com la migració.

Esta mateixa vesprada, Feijóo ha demanat als socis del govern espanyol que s'aparten de Sánchez per la corrupció. "Escolte el PP exigir responsabilitats en un cas com el d'Ábalos, en què hem pres les decisions més contundents", ha afirmat, per a després qüestionar l'oposició: "I em donen lliçons? De què?" ha dit Sánchez.

"L'origen de tot això és que el cap de gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid, en aquell temps parella d'este delinqüent confés, propaga una faula per a situar la mentida d'un delinqüent del costat de la Fiscalia General de l'Estat", ha llançat el líder socialista, abans de defensar que García Ortiz va fer el seu treball.

Preguntat per la presència a Espanya de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, s'ha limitat a subratllar que sempre han dit "alt i clar el mateix". "Eixa visita no es va produir en el moment en el qual es va donar a conéixer que hi havia sancions individuals a la vicepresidenta del govern de Veneçuela", ha resolt.

Sánchez: "El creixement econòmic i el sosteniment del model de benestar depenen de la migració"

Precisament en matèria de gestió migratòria, Sánchez ha fet referència a "una migració ordenada, responsable i ben gestionada, és a dir: alegal", com la solució al repte demogràfic que enfronta Europa i també Espanya". Segons ha defensat, "el creixement econòmic del nostre país i el sosteniment del model de benestar depenen de la migració".

En el seu discurs, s'ha mostrat dur amb la posició majoritària i ha assegurat que la manera en què es gestione la migració afecta la credibilitat de la UE. Així, ha explicat que no es pot renunciar "a mirar des d'una perspectiva humanitària el fenomen de la immigració", perquè en cas contrari "el principi de solidaritat que defineix la nostra Unió trontollarà". Espanya, ha dit, "ha tingut sempre el mateix posicionament clar i contundent davant del Consell", basat en la humanitat.

En este sentit, Sánchez ha confirmat que "no hi haurà cap retirada de la missió de les Nacions Unides", una decisió consensuada amb diversos països.

Cessament de l'exportació d'armes a Israel i el reconeixement de Palestina

El president del govern ha sol·licitat als països que exporten armes a l'Israel el cessament d'este enviament, "com ha fet Espanya des de l'inici de la guerra", el 7 d'octubre de 2023. "Tots els països de la Unió Europea han de fer-ho i així ho he sol·licitat", ha afirmat.

Sánchez també ha demanat el reconeixement de Palestina com a nació a tots els estats membres que encara no ho han fet, per tal de "dissuadir Netanyahu de l'escalada de la violència que ha expandit a tota la regió". Per al president espanyol, "seria la manera de demostrar que la Unió Europea en el seu conjunt aposta per la solució dels dos estats, abans que ens asseguem en eixa conferència de pau".

També et pot interessar

stats