Sánchez garanteix que Espanya mantindrà el seu compromís amb la seguretat de l'Iraq

El president espanyol ratifica aquest suport en una declaració conjunta amb al-Sudani després d'una reunió a Bagdad i amb la qual inicia l'agenda del seu viatge al país de l'Orient Mitjà

Sánchez a Bagdad amb el primer ministre de l'Iraq
Sánchez a Bagdad amb el primer ministre de l'Iraq / À Punt NTC

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va garantir aquest dijous al primer ministre de l'Iraq, Mohammed Shia al-Sudani, que Espanya mantindrà el seu compromís amb la seguretat i l'estabilitat del país, responsabilitat que ha exemplificat en la presència d'efectius militars en les missions internacionals.

Sánchez ha ratificat aquest suport en una declaració conjunta amb al-Sudani, després de la reunió que tots dos han mantingut a Bagdad i amb la qual el cap d'executiu espanyol ha iniciat l'agenda del seu viatge a l'Iraq.

Una agenda que inclou també una trobada amb el president del país, Abdelatif Rashid, una visita a les tropes espanyoles que es troben en missió multinacional a l'Iraq i una reunió juntament amb al-Sudani amb un grup d'empresaris espanyols per a sondejar possibilitats d'inversió.

Segona visita d'un president espanyol a l'Iraq des del 2003 amb Aznar

El govern ressalta la importància d'aquesta visita, que subratllen que és la primera de caràcter oficial d'un cap de l'executiu espanyol a l'Iraq, ja que José María Aznar va viatjar a aquest país el 2003, però quan encara estava sota administració dels Estats Units.

En la compareixença dels dos caps de govern, Sánchez ha ressaltat el compromís d'Espanya amb la seguretat i estabilitat de l'Iraq, que es fa més visible amb el fet que, des del mes de maig un general espanyol estiga al comandament de la missió d'entrenament de l'OTAN.

Sánchez ha transmés al seu homòleg iraquià la seua preocupació per l'increment de la tensió regional i les seues conseqüències a l'Iraq i li ha mostrat la gratitud d'Espanya pels esforços realitzats per a la protecció de les tropes internacionals desplegades al seu país.

Comissió econòmica i comercial el 2024 a Bagdad

Fruit d'aquesta visita és també l'acord de celebrar el 2024 a Bagdad una reunió de la Comissió mixta econòmica i comercial.

Sánchez li ha traslladat al primer ministre iraquià l'interés d'un gran nombre d'empreses espanyoles a treballar conjuntament amb socis del seu país per a la reconstrucció i el desenvolupament de l'Iraq.

També et pot interessar

stats