Sánchez manté que suarà “la samarreta fins a l’última gota” per a traure endavant les seues propostes

Per al cap de l’executiu, “aconseguir votacions ajustades en favor de la majoria és el camí i la normalitat” i creu que els grups que rebutgen les seues propostes “hauran d'explicar-ho”

El president Sánchez, acompanyat per bona part del seu govern, en la convenció que va mantindre el cap de setmana amb el seu executiu a un municipi de Toledo
El president Sánchez, acompanyat per bona part del seu govern, en la convenció que va mantindre el cap de setmana amb el seu executiu en un poble de Toledo / Efe

Aportar "estabilitat política" en aquesta legislatura. És la intenció que ha manifestat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha assegurat que suarà "la samarreta fins a l'última gota" per a tirar endavant les seues iniciatives, en governar amb una minoria parlamentària.

En una entrevista en RNE, Sánchez ha dit que governa en coalició i amb un "parlament fragmentat", com es va constatar dimecres en la votació dels tres decrets de l’executiu, que van obligar el PSOE a negociar in extremis amb partits com Junts, i que és en aquesta realitat on ha d'operar.

El triple objectiu que m'he plantejat en aquesta legislatura: els drets, l'ocupació i la convivència Pedro Sánchez - President del govern espanyol

"Vaig garantir l'estabilitat durant quatre anys, em compromet a garantir-la durant els pròxims quatre anys. Suaré la samarreta fins a l'última gota per a aconseguir el triple objectiu que m'he plantejat en aquesta legislatura: els drets, l'ocupació i la convivència", ha remarcat davant els micròfons de la ràdio pública.

A parer seu, en un “parlament fragmentat”, com l'actual, "aconseguir votacions ajustades en favor de la majoria és el camí i la normalitat". En aquest sentit, ha advertit que aquells grups que rebutgen les mesures que plantege el govern "hauran d'explicar-ho".

Sánchez ha insistit en la seua intenció de buscar escons fins i tot "davall les pedres" per a tirar endavant iniciatives com la revaloració de les pensions, i ha assenyalat que "si tinguera ocasió d'aconseguir un acord amb el PP, ho faria". No obstant això, ha retret al principal partit de l'oposició que es dedique a "assenyalar el dit i no la lluna" cada vegada que critica al govern espanyol.

Confia, no obstant això, a aconseguir el suport del PP en la llei que prepara el seu executiu per a protegir els menors de la pornografia en internet, així com de les institucions i col·lectius afectats per aquesta "epidèmia".

Sobre la llei d'amnistia, les esmenes parcials de la qual es registren aquesta setmana, ha reconegut que haurà de "fer pedagogia", però ha subratllat que la política territorial que ha practicat en els seus cinc anys com a president del govern "ha significat acovardir espai al rancor i a la desconfiança entre els actors polítics".

També et pot interessar

stats