Sánchez es mostra optimista de cara a la “complexitat” de les negociacions per a la investidura

El PP ha criticat que els potencials socis del PSOE "tenen interessos particulars i cap conflueix amb l'interés d'Espanya"

El secretari general del PSOE i president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, en un acte de partit aquest dissabte a Mèrida
El secretari general del PSOE i president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, en un acte de partit aquest dissabte a Mèrida / PSOE

El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat aquest dissabte confiat que "malgrat la complexitat de les negociacions" tirarà avant la investidura, després que la ronda de contactes d'aquesta setmana amb els grups parlamentaris concloguera sense sumar nous suports expressos.

En un acte de partit a Mèrida, Sánchez ha reiterat que el passat 23J els espanyols van dir que només pot governar Espanya un partit que comprenga la pluralitat del Congrés i que assumisca com un actiu i no com un demèrit la diversitat territorial.

"Qui reconeix tant el pluralisme polític com la diversitat territorial és el PSOE", ha prosseguit el líder socialista, que ha exigit al PP que deixe de donar "lliçons de constitucionalisme" i complisquen "fil per randa i de la a la z" la Carta Magna i renoven el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Sánchez també ha recomanat PP que, fins que tornen les eleccions dins de quatre anys, resolga "el seu elefant a l'habitació, que es diu Vox" i que és "perillós" perquè està provocant una regressió en el debat polític i el qüestionament de consensos bàsics.

El dirigent del PP Borja Sémper ha opinat que "el menys difícil" que afronta Sánchez és la investidura i que "el més complicat" serà la governabilitat del país. També ha criticat que aquesta última depenga d'una "mancomunitat d'interessos particulars" que "res tenen a veure amb els d'Espanya".

El vicesecretari de Cultura i Societat Oberta del PP ha fet aquestes declaracions als periodistes a Sant Sebastià, on s'ha preguntat com pretén governar el líder socialista quan els seus socis, "sobre els qui fa descansar la governabilitat tenen interessos particulars i cap conflueix amb l'interés d'Espanya".

"Algú creu que Junts, EH Bildu o ERC tenen cap interés en la governabilitat d'Espanya?", s'ha qüestionat Sémper, al mateix temps que s'ha preguntat "qui parlarà llavors dels problemes d'Espanya", de les "reformes econòmiques, de la creació d'ocupació, d'habitatge o de la posició internacional del país".

També et pot interessar

stats