Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Sánchez llança una bateria d'ajudes per als joves en l'inici de la campanya

El president del govern i candidat socialista promet la gratuïtat del transport públic fins als 24 anys o estudis d'FP i universitaris gratuïts

El secretari general del PSOE i president del govern, Pedro Sánchez / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres una bateria de mesures per als joves que pretén implantar si revalida la presidència. Sánchez ha promés per a la pròxima legislatura crear un compte d'estalvi bonificat per a la compra de primer habitatge de joves i la gratuïtat del transport públic urbà per a xiquets i estudiants de fins als 24 anys. A més, el cap de l'executiu s'ha compromés a establir els estudis d'FP i universitaris gratuïts per als alumnes que aproven a la primera.

En la presentació del programa electoral del PSOE, Sánchez ha avançat la creació, en coordinació amb el sector financer, d'aquest compte d'estalvi, "que permetrà als joves estalviar fins a 30.000 euros lliures de tributació".

A més, el president ha avançat l'objectiu d'establir la gratuïtat del transport públic urbà per a xiquets i estudiants fins als 24 anys. "La intenció és ajudar a descongestionar el trànsit de les nostres ciutats i també a mitigar i adaptar-nos a l'efecte del canvi climàtic", ha assegurat.

Sánchez també s'ha marcat com a repte de cara a la pròxima legislatura llançar una Estratègia Nacional de Treball Flexible. Inclouria un paquet de mesures, reformes legals i incentius a les empreses perquè facilitaren als treballadors la conciliació de la vida personal i professional mitjançant horaris molt més adaptables i jornades híbrides que combinarien el treball presencial i remot.

"El nostre objectiu és que la faena siga més satisfactòria, que deixe també temps a l'oci, i que també permeta estar amb els nostres fills i amb les nostres famílies", ha defés el president.

D'altra banda, el president del govern espanyol ha anunciat una iniciativa orientada ha afavorit la gratuïtat dels estudis per als estudiants amb bon expedient: "Establirem la gratuïtat dels estudis universitaris i de la formació professional superior per als alumnes que vagen aprovant", ha recalcat.

Sánchez s'ha compromés a donar oportunitats formatives com a mesura necessària per a arribar a la plena ocupació. "Hem de sobretot foradar eixe sòl que tenen de desocupació juvenil, encara desgraciadament alt, els joves al nostre país", ha recalcat.

En aquest sentit, també ha avançat que es proposen crear 250.000 noves places de Formació Professional i establir un nou programa d'intercanvi internacional amb beques per a alumnat de batxillerat.

Eleccions 23J