Sánchez, rebut amb esbroncada i crits de “Que et vote Txapote” en la desfilada militar de la festa nacional

La desfilada discorre enguany des del passeig de la Castellana fins al del Prado i Recoletos, encara que el govern nega que el canvi s’haja fet per a evitar els possibles xiulits a Sánchez

La princesa d'Astúries, la reina Letícia, i el president del govern, Pedro Sánchez, arriben aquest dijous a la desfilada del Dia de la Hispanitat a Madrid / Efe

Esbroncada amb xiulits, insults i crits, entre els quals s’escoltava, “que et vote Txapote”, han rebut el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, quan ha arribat a la Castellana per a seguir la desfilada militar del Dia de la Hispanitat des de la tarima d’autoritats.

Poc després de Sánchez, han arribat els reis i la princesa Elionor, vestida amb uniforme militar i, a diferència del president del govern en funcions, han sigut rebuts amb aplaudiments.

Sánchez ha baixat del cotxe abans d'arribar a la zona on se l'esperava. Algunes persones li han xiulat, l’han esbroncat i li han proferit crits de "fora, fora", malgrat trobar-se a prou distància.

La desfilada s'ha traslladat enguany des del passeig de la Castellana fins al del Prado i Recoletos, un canvi que, segons fonts de l’executiu, no pretenia mitigar les possibles xiulades a Sánchez.

Entre les autoritats, a més del govern en funcions al complet, estaven els presidents autonòmics, inclòs el valencià, Carlos Mazón. Els que no han presenciat l’acte, en canvi, són el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, els dos de viatge oficial.

Les Falles, part del missatge de felicitació

Unes hores abans de l'arribada al passeig de la Castellana, Pedro Sánchez, ha llançat en la xarxa social X —abans Twitter— un missatge de felicitació a la ciutadania. Amb el missatge "Orgullosos d'Espanya", el president del govern en funcions ha compartit un vídeo en què destaca l'orgull per la cultura espanyola amb imatges, entre altres festes i monuments, de les Falles.

En una altra línia ben diferent, la líder de Podem i ministra en funcions de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, deia en el seu compte d’X: "Hauria de plantejar-se seriosament deixar de commemorar el seu dia nacional en l'aniversari d'un genocidi contra els pobles d'Amèrica Llatina".

 

També et pot interessar

stats