Sánchez rebutja un referèndum d'autodeterminació i proposa un acord perquè Catalunya tinga més autogovern

El president del govern espanyol i líder del PSOE ha explicat que allò “lògic” és que la reunió amb Puigdemont “siga després de la llei d’amnistia”

El president espanyol, Pedro Sánchez
El president espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / X: @sanchezcastejon

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dijous la possibilitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya perquè no té cabuda en la Constitució i ha proposat buscar un nou acord transversal amb més autogovern per a aquesta nacionalitat històrica.

Sánchez ha assegurat en una entrevista en RAC1 que cap carta magna del món recull la segregació d'una part del territori. Al seu parer, no és viable ni un referèndum d'autodeterminació ni quedar-se en la situació actual. Quant a les reivindicacions catalanes sobre finançament autonòmic, ha indicat que hi ha un espai bilateral, però també de multilateralitat en què han de participar la resta d’autonomies. 

El cap de l’executiu espanyol ha explicat que no hi ha data fixada per a la reunió amb l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, però que el lògic “és que siga després de la llei d'amnistia", igual que la reunió amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Sánchez ha dit que la proposta actual d'amnistia no naix de set vots aconseguits al Congrés, en referència als de Junts, sinó perquè ha aconseguit 179 escons al Congrés que donen suport al seu projecte de govern.

També ha reiterat que l'amnistia serà bona per a la convivència a Espanya i augura que, en uns anys, molts dels que es manifesten als carrers contra l'amnistia es beneficiaran també de la "convivència" que isca de l'amnistia. A més, està convençut que els indults ja van ser "beneficiosos per a la normalització" de la situació de Catalunya.

També et pot interessar

stats