Sánchez es reunirà divendres amb el papa per a "unir esforços" en favor de la pau al Pròxim Orient

El president espanyol es desplaçarà posteriorment a Xipre per a participar en la cimera del MED9, que congrega nou països del Mediterrani

Sánchez i la seua dona, Begoña Gómez, en una visita anterior al papa Francesc
Sánchez i la dona, Begoña Gómez, en una visita anterior al papa Francesc / Pontifex (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, viatjarà este divendres, 11 d'octubre, al Vaticà per a reunir-se en audiència amb el papa Francesc i analitzar la situació al Pròxim Orient. En un comunicat, la Moncloa explica este dimarts que l'objectiu de la trobada és "conjuminar esforços en favor de la pau" amb el pontífex, per la "gravetat dels esdeveniments" que tenen lloc a la regió. Després, el mandatari espanyol es desplaçarà a Xipre per a assistir a la cimera del MED9, que congrega nou països del Mediterrani.

Subratlla l'executiu estatal que la intenció de Sánchez, ara que es compleix un any de l'inici de l'esclat bèl·lic entre Israel i la milícia islàmica Hamàs, és continuar instant la diplomàcia i al diàleg enfront de la via militar. En este context, recalca que el papa Francesc és un dels principals líders espirituals del món, ha formulat constants crides al cessament de les hostilitats en diverses zones del conflicte i s'ha alçat com una de les veus més influents en el món a favor de la pau i l'entesa entre nacions.

Espanya aposta per centrar tots els esforços a aconseguir una solució diplomàtica que incloga l'inici d'un procés polític per a retornar la pau a la regió de l'Orient Pròxim i, en eixe sentit, Sánchez proposa la celebració d'una conferència internacional de pau.

En acabar l'audiència al Vaticà, el president espanyol viatja a Xipre per a participar en la cimera del MED9 que reuneix els països del sud d'Europa per a intercanviar punts de vista sobre qüestions d'interés comú de cara al pròxim Consell Europeu, segons han detallat fonts governamentals. En concret, hi estaran presents els caps d'estat i govern d'Espanya, Portugal, França, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre, Eslovènia i Croàcia, a més de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. També hi participarà el rei de Jordània, Abdullah II, a qui han convidat per a abordar la situació al Pròxim Orient, entre altres qüestions.

També et pot interessar

stats