Sánchez: “Seré coherent amb la meua política de normalització a Catalunya”

El president del govern espanyol en funcions ha fet aquestes declaracions a l'Assemblea de l'ONU a Nova York

Sánchez a l'ONU
Sánchez a l'ONU / À Punt NTC

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa durant l’Assemblea General de l’ONU a Nova York que l’objectiu del seu govern per als pròxims quatre anys serà "el progrés i la convivència" a Catalunya. Preguntat per les declaracions d'Oriol Junqueras, que deia que el PSOE s'ha compromés amb l'amnistia a Catalunya, Sánchez ha evitat entrar en el tema. Sí ha deixat clar que el mètode a què recorrerà serà el diàleg i el marc, la Constitució. Ha remarcat que serà coherent en la seua política de “normalització i d’estabilització” a Catalunya. "Estic dient molt", ha afegit.

Sánchez, en tot cas, ha tornat a dir que cal esperar que es resolga la candidatura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la presidència del govern espanyol. I si arribat el moment, Feijóo fracassa, ha afegit, ell serà eventualment candidat. Fins a eixe moment, Sánchez no ha volgut donar més detalls. "Les converses poden ser discretes, però els acords són transparents", s'ha limitat a assenyalar, escudant-se en el fet que ara és el "moment" de Feijóo i, per tant, ell no parlarà.

“Ens trobarem una situació traumàtica a Catalunya, d'esquinçament, amb un Parlament que es botava la Constitució, que va aprovar una declaració unilateral d'independència; fet mai vist en la història democràtica d'aquest país”, ha recordat durant la roda de premsa. “Tot això hui no m’ho he trobat”, ha resumit.

“La dreta espanyola deu aprendre les lliçons del 23 de juliol, tornen sempre al mateix”, ha lamentat el president en funcions. 

També et pot interessar

stats