Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Sánchez: "Aquesta setmana tindrem la investidura fallida d'un candidat fallit"

El secretari general del PSOE ha acusat Alberto Núñez Feijóo d'encoratjar el transfuguisme de cara al seu debat d'investidura

El secretari general del PSOE i president en funcions, Pedro Sánchez, en la Festa de la Rosa a Gavà / EFE

Contraprogramant la gran mobilització ciutadana convocada pel PP a Madrid, el secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha intervingut en la Festa de la Rosa que el PSC celebra a Gavà i ha assegurat, entre crits de "president, president" dels assistents, que aquesta setmana "tindrem la investidura fallida d'un candidat fallit".

Unes declaracions que arriben 48 hores abans que se celebre el debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo i després que diversos membres del Partit Popular animaren els socialistes a trencar la disciplina de partit en la votació d'investidura per a facilitar el govern de Feijóo.

Sánchez ha afegit que el PP "no accepta els resultats de les urnes" i que "la proposta derogatòria de Feijóo i Abascal va fracassar el 23 de juliol".

A més, ha acusat Feijóo d'encoratjar el transfuguisme de cara al seu ple d'investidura, que se celebrarà entre el 26 i 27 de setembre. "Hui s'estan manifestant en contra d'un govern socialista. Doncs ho sent, hi haurà un govern socialista!", ha dit.

El secretari general del PSOE ha manifestat que el seu objectiu, si continua a la Moncloa, és "avançar en drets i en convivència" a través del diàleg i "dins del marc de la Constitució espanyola". També ha anunciat que buscarà "vots de davall les pedres" per a apujar el salari mínim interprofessional, per a seguir garantint la revalorització de les pensions, per a garantir les beques dels estudiants i per a potenciar la igualtat efectiva d'homes i dones".

A l'acte també ha intervingut el primer secretari del PSC, Salvador Illa, que s'ha referit al debat d'investidura de Feijóo com un acte "que confirmarà la incompatibilitat de Vox amb aquesta Espanya plural i diversa". A més, també li ha demanat al president popular que "respecte els vots dels ciutadans".

Díaz: "Ens deixarem la pell perquè hi haja un govern progressista"

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, ha defensat que les negociacions amb els partits independentistes catalans es duen a terme en "els marcs legals existents".

La líder de Sumar ha assegurat que si ja existira un acord per a l'amnistia, tal com va assenyalar Oriol Junqueras, "seria públic". En aquest sentit, ha afirmat que quan es produïsca l'acord "es farà públic per totes les parts".

A més, després de reunir-se fa uns dies amb Carles Puigdemont, Díaz ha dit que assumeix "tots els desgasts", mentre ha volgut traslladar a la ciutadania "que no té dubtes" que després dels resultats electorals del 23 de juliol, "Espanya va dormir millor".

Per això, ha assegurat que es deixaran "la pell" perquè hi haja un govern de coalició progressista. "Treballarem per tindre aquest govern", ha proclamat.

El PNB es mostra disposat a "aportar" per a garantir la governabilitat a Espanya

El president del PNB, Andoni Ortuzar, que ha participat aquest diumenge en l'acte polític celebrat a Vitòria amb motiu de l'Alderdi Eguna, dia del partit, ha afirmat que el seu partit està disposat a "aportar" per a garantir la governabilitat a Espanya. Però ha advertit que haurà de ser correspost amb l'obertura del debat sobre el model territorial i amb el compliment dels "compromisos firmats".

El president del PNB ha dit que "la democràcia a Espanya està malalta" i que una de les millors demostracions que això és així és que "ha sigut impossible en els últims vint anys poder parlar del model territorial de l'Estat" i "obrir el més mínim debat sobre el reconeixement nacional d'Euskadi o de Catalunya".

EH Bildu veu una oportunitat per a iniciar "el debat territorial de l'Estat"

La portaveu d'EH Bildu en el Congrés, Mertxe Aizpurua, ha assenyalat aquest diumenge en declaracions als mitjans de comunicació que després de "la investidura fallida" de Feijóo, hi haurà "una finestra d'oportunitat" per a iniciar "el debat territorial de l'Estat" que desemboque en "el reconeixement real" dels "drets nacionals" de bascos, catalans i gallecs.

Eleccions 23J