Sanitat anuncia que regularà el vapeig per les dades d'ús dels menors de dotze i tretze anys

La ministra Mónica García remarca que són l'avantsala del tabaquisme

Un punt de venda de vapejadors, en arxiu
Un punt de venda de vapejadors, en arxiu / Aapimage / Dpa (Europa Press)

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha anunciat aquest dijous que regularà" els vapeajadors perquè, amb l'aparença de joguets, són perjudicials per a la salut i constitueixen "l'avantsala del tabaquisme". "El 25% d'estudiants de 12 a 13 anys ha consumit alguna vegada cigarrets electrònics i el 8,5%, tabac. Els vapejadors tenen aparença de joguets i sabors dolços, però són perjudicials i l'avantsala del tabaquisme. Els regularem", ha subratllat la ministra en el seu compte de X.

Ho ha fet després de conéixer-se el primer estudi pilot sobre consum d'alcohol, tabac i possibles addiccions comportamentals en menors de dotze i tretze anys elaborat per la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues (PNSD), que revela que un de cada quatre adolescents ha provat un d'aquests productes, entre un 10% i un 12% en l'últim mes.

D'acord amb l'estudi, l'edat és un factor clau: els alumnes de tretze anys pràcticament dupliquen els de dotze anys en l'últim mes (14,5% enfront del 7,6%).

No és la primera vegada que García es pronuncia sobre els vapejadors: fa unes setmanes, quan va anunciar la seua intenció de "traure del calaix" el pla antitabac que preveu ampliar els espais lliures de fum, va assenyalar que aquests articles hauran de tenir una "regulació precisa" i adaptada a la normativa del tabac.

També et pot interessar

stats