Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Tècnics de sanitat de les autonomies es reuneixen per a estudiar la situació de la nova variant d'mpox

El conseller de Sanitat es compromet a ampliar els punts de vacunació per facilitar l'accessibilitat als grups de risc, a pesar que no hi ha cap infecció de la nova variant

Una sanitària sosté una vacuna contra la pigota / Dado Ruvic (Reuters)

Tècnics de sanitat de les comunitats autònomes i del ministeri s'han reunit este dimarts per a analitzar la situació de la nova variant de l'mpox (abans coneguda com a pigota del mico).

Si bé no s'ha registrat cap infecció per esta nova variant a la Comunitat Valenciana, este dilluns la Conselleria de Sanitat ja va anunciar que ampliarà els punts de vacunació amb la finalitat de facilitar l'accessibilitat de la vacuna als grups de risc. Ho ha fet després d'una trobada amb les àrees de Planificació, Salut Pública, Atenció Primària, Hospitalària i Farmàcia.

De fet, segons han assegurat els tècnics de Salut Pública, estem "davant d'un context de normalitat des del punt de vista epidemiològic". Des de la primera declaració d'emergència internacional declarada per l'OMS el juliol del 2022, a la Comunitat Valenciana s'ha protegit mitjançant vacunació prop de 1.600 persones.

La UE "no recomana" el control a les fronteres 

D'altra banda, el Comité de Seguretat Sanitària de la Unió Europea, que es va reunir la setmana passada per l'emergència sanitària d'esta malaltia declarada per l'OMS, ha assenyalat que "no es recomana" el control a les fronteres per l'expansió de la pigota del mico perquè el risc a la UE encara és "baix".

València Sanitat