Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

El secretari autonòmic de Medi Ambient: “La llei de la costa busca l’equilibri entre economia i defensa del medi ambient”

Raúl Mérida nega que la intención del govern de Mazón siga la d'avançar cap a un urbanisme "depredador"

25.10.2024 | Entrevista LNM Raúl Mérida

La llei de protecció i ordenació de la costa valenciana, el projecte de la qual el Consell acaba d’aprovar, es basa en la sostenibilitat; és a dir, “en l’equilibri entre l’activitat econòmica i la defensa del medi ambient”. Així ho ha manifestat el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori, Raúl Mèrida, que negava categòricament que esta norma deixe la porta oberta a l’urbanisme desmesurat. “En el govern de Mazón no està la intenció de donar pas a un urbanisme depredador, ni una explotació econòmica de la costa; no es consentirà”, ha manifestat el secretari autonòmic en una entrevista en Les notícies del matí este divendres.

En esta línia, ha assenyalat que, en la nova normativa, es tindrà en compte les consideracions dels ajuntaments i, a més, atendrà algunes qüestions, com ara la de les vivendes que estan molt a prop del litoral. “Hi ha famílies que estan molt preocupades, atendrem estes qüestions, i les compatibilitzarem amb la protecció del medi ambient i de l’entorn”, matisava davant els micròfons d’À Punt.

Respecte a la distància de construcció a la costa que contemplen la llei de protecció de la costa que acaba d’impulsar el Consell, que encara no està fixada, i el Pla Simplifica aprovat pel govern de Mazón, que preveu que es puga construir a cent metres de la costa, Raúl Mérida ha assegurat que no hi haurà discrepàncies.

Afirma que el PP —que va aprovar a través del Pla Simplifica que es puguen alçar construccions a cent metres de la costa— manté converses amb Vox, que advoca perquè la prohibició de construir en la costa siga de 500 metres. En este sentit, Mérida manté que la distància que finalment fixarà la llei urbanística “acontentarà les dos parts”.

“Hem de veure què passa en cada entorn: no és el mateix cent metres en una zona turística, com Gandia, que en una altra zona on puga haver-hi una infraestructura”, posava com a exemple el secretari autonòmic de Medi Ambient i Territori. “Sí que hi haurà una distància, però que puga solucionar tots els problemes que es generen en la Comunitat Valenciana”, assenyalava.

Ampliació dels parcs naturals

Pel que fa a la possibilitat de declarar més parcs naturals en el nostre territori, com ara el d’Escalona, el secretaria autonòmic ha indicat que no és l'única zona que podria quedar sota esta protecció. “Estem oberts a més zones amb valors patrimonials”, apuntava.

Raúl Mérida ha remarcat que “la protecció del medi ambient passa per la preservació i la conservació dels usos tradicionals, perquè la gent puga viure a l’entorn”, manifestava, en referència a la protecció que pot suposar per a un territori la declaració d’un entorn com a parc natural. 

Medi ambient