El síndic de greuges insta a sancionar els festejos taurins en què van haver enganxades de menors

Ángel Luna retrau a la conselleria de Justícia i Interior que no haja investigat alguns casos i reclama un dictamen de la policia autonòmica pels dubtes sobre la imparcialitat dels policies locals

Bous al carrer en Vilafamés en una imatge d'arxiu
Bous al carrer a Vilafamés en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El síndic de greuges insta la Conselleria de Justícia i Interior a identificar i sancionar els responsables dels festejos taurins de Meliana, Vilamarxant, Vila-real i Simat de la Valldigna en què es van produir enganxades i accidents de menors de 16 anys, quan la participació està estrictament prohibida. En les conclusions de l'expedient, que el síndic Ángel Luna va obrir d'ofici arran dels incidents, retrau la conselleria que no haja investigat les enganxades a menors a Meliana i Vila-real, donant per bo l'informe del director del festeig.

Luna qüestiona la imparcialitat d'esta figura, que recau un funcionari de la Polia Local designat per l'alcalde i demana que els casos s'eleven a la policia autonòmica, perquè siguen els agents especialitzats en assumptes taurins d'este cos adscrit a la Policia Nacional, els que emeten el dictamen definitiu.

"Incompliments" que fan augmentar "la gravetat de les lesions"

La resolució també constata que de la investigació s'han detectat incompliments, com el fet de no haver-se despuntat les banyes del bou embolat de Vila-real (Plana Baixa) que va ferir un adolescent de quinze anys, "la qual cosa va incidir directament en la gravetat de les lesions" i "l'estat del cadafal on es va produir l'incident".

Per això i, tenint en compte "l'elevat nombre d'incidents que ocorren durant la celebració d'estos espectacles de risc" insta Justícia i Interior, com a autoritat autonòmica competent, a reforçar la supervisió i control dels festejos mitjançant la incorporació de tecnologies, com càmeres de seguretat o fins i tot drons.

L'informe del Síndic ha investigat quatre enganxades d'adolescents este estiu, tres d'ells de menys de 16 anys, a Meliana, Simat de la Valldigna i Vilamarxant. L'expedient s'ha ampliat també a l'ingrés en l'UCI d'un adolescent de dèsset anys a qui va envestir al setembre un bou embolat durant les festes de Vila-real (Plana Baixa)

També et pot interessar

stats