Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El Síndic de Greuges investiga l'alcaldessa de Castelló pels seus ingressos com a lletrada

El PSPV denuncia que Begoña Carrasco no ha declarat tots els salaris percebuts durant 2022 i ella ho nega i assegura que es pot consultar en el web municipal

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, el dia que va prendre possessió del càrrec / À Punt NTC

El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre a l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, relacionada amb una denúncia presentada pel PSPV per "ocultar els seus ingressos" el 2022 com a lletrada de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte.

La investigació es va iniciar en la comissió permanent del consistori municipal dedicada a l’estudi d’impuls econòmic, ocupació i capital humà, celebrada el passat 30 d’octubre, on el PSPV va demanar textualment a la secretaria general que aclarira “quines dades s'han de plasmar en el punt 1 de la declaració d'activitats que tota la corporació presenta per a la presa de possessió i/o cessament, amb el títol Ingressos nets percebuts en l'exercici anterior, amb indicació de la procedència de les rendes”; i va preguntar també si es referia “a tots els salaris percebuts durant 2022 o als percebuts el 2023".

La secretaria va respondre que la sol·licitud a la qual fa referència l’oposició és el model de declaració de béns patrimonials de la corporació, aprovat pel ple el 22 de desembre de 2010, on el punt 1 es refereix a “Ingressos nets percebuts en l'exercici anterior, referint-se, per tant, a l'any 2022”. El PSPV va incorporar aquesta resposta de la secretaria general entre la documentació presentada en el Síndic de Greuges, que ha obert ara diligències per a resoldre aquesta denúncia. 

Davant aquesta situació, la portaveu del PSPV a l'Ajuntament de Castelló, Patrícia Puerta, ha acusat Carrasco de “portar més de cinc mesos rient-se de la ciutadania”, ja que, segons ha assegurat, “és l'única dels 27 regidors i regidores de la corporació que s'ha negat a dir tot el que va cobrar durant l'any passat”. Puerta ha explicat que l’alcaldessa es va negar a publicar el que havia percebut durant 2022, una afirmació que la mateixa secretària general del ple va desmentir, ja que “havia de pujar-lo a la pàgina web municipal”.

Carrasco assegura que la seua declaració està actualitzada i desglossada

Carrasco ha assegurat que la seua declaració d'ingressos està actualitzada, desglossada i es pot consultar en el web municipal. En concret, va percebre 24.000 euros en 2022 com a lletrada de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte, on ha treballat durant més de vint anys. 

La regidora ha afirmat que “mai ha tingut res a ocultar" i ha acusat el PSPV de tindre una “obsessió desmesurada” i de fer “una campanya de desprestigi” contra ella. “He fet públics els meus ingressos de 2022, desglossats, encara que la meua declaració és la mateixa, perquè el PSOE es quede tranquil i es dedique d'una vegada a treballar pels ciutadans des de l'oposició, on els han posat", ha manifestat.

la Plana Alta