Sindicats i organitzacions professionals defenen algunes de les empreses públiques que vol eliminar el Consell
Així mateix, des de CCOO afirmen que no hi ha hagut arbitrarietat en les contractacions
Els sindicats i les associacions professionals no han tardat a reaccionar a l'anunci del president de la Generalitat d'auditar el sector públic i suprimir fins a sis empreses públiques creades pel govern del Botànic.
Des de la Unió Llauradora i Ramadera defenen el paper que podria haver fet l'Agència Valenciana de Control Alimentari i es mostren en contra de la seua supressió sense ni tan sols haver-la arribat a posar en marxa. El sindicat agrari considera que en l'àmbit autonòmic podia haver funcionat com a ens centralitzador dels assumptes relacionats amb la cadena alimentària.
Joanma Mesado, secretari tècnic de la Unió, ha indicat en declaracions a À Punt, que, entre altres funcions, podia haver sigut l'agència que aglutinara les inspeccions als diferents punts de venda agroalimentaris, els magatzems i, en definitiva, en tota la cadena alimentària.
Tampoc ha entrat en funcionament l'Escola Valenciana d'Administració Pública, tot i que des d'UGT la consideren necessària per a garantir la no arbitrarietat en la selecció de personal públic, mentre que CCOO defén les contractacions fetes durant el govern del Botànic. Pep Cloquell, coordinador del sector autonòmic FSC CCOO PV afirma que no es pot acusar d'arbitrarietat en la contractació pública perquè s'han seguit uns processos rigorosos i la comissió de seguiment del sector públic ha fet una vigilància especial en aquest sentit.
Fonts del Consell insisteixen en la necessitat d'eliminar les duplicitats en l'administració. Recorden que les competències sobre la cadena alimentària ja depenen de la Direcció General d'Agricultura i asseguren que és la intervenció general de la Generalitat la que adverteix de contractacions que no han tingut l'autorització preceptiva de la Direcció General de Pressupostos i que una direcció general assumirà aquestes competències.