La Sindicatura de Comptes examinarà si els ajuntaments implanten zones de baixes emissions

La fiscalització començarà el 2024 i verificarà que es posen en marxa segons marca la llei de canvi climàtic

Imatge d'arxiu d'una de les zones de baixes emissions implantades en Espanya, a Rivas Vaciamadrid (Madrid)
Imatge d'arxiu d'una de les zones de baixes emissions implantades en Espanya, a Rivas Vaciamadrid (Madrid) / Ajuntament de Rivas Vaciamadrid (Europa Press)

El Tribunal de Comptes i els òrgans de control extern de les comunitats autònomes —en el cas valencià la Sindicatura de Comptes— han acordat aquest dilluns la creació d'una fiscalització conjunta que auditarà a partir del 2024 l'estat de la implantació de les zones de baixes emissions dels ajuntaments de tot Espanya.

Així ho ha informat aquest dilluns el Tribunal de Comptes, que ha explicat que la comissió de coordinació en l'àmbit local de l'òrgan fiscalitzador, juntament amb els seus homòlegs autonòmics, s'encarregaran d'examinar conjuntament si els ajuntaments implanten aquestes zones de baixes emissions.

La fiscalització conjunta d'aquests òrgans començarà l'any 2024 i verificarà si aquestes zones de baixes emissions s'han implantat tal com exigeix l'article 14 de la Llei de canvi climàtic i transició energètica, que parla de la promoció de mobilitat sense emissions.

Fa uns mesos, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va remetre una nota informativa a tots els ajuntaments beneficiaris dels fons europeus per a la implantació de zones de baixes emissions, en la qual avisa que si algun municipi reverteix actuacions ja executades se'ls obligarà a reintegrar la subvenció.

Fins ara, a la Comunitat Valenciana cap de les ciutats de més de 50.000 habitants que estan obligades a implantar les zones de baixes emissions ho han fet encara.

També et pot interessar

stats