Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Els sis pactes d'estat que ofereix el líder del PP

Feijóo reclama a Sánchez suport en la investidura per a garantir la "igualtat" dels espanyols i evitar el "bloqueig polític"

Feijóo, durant la roda de premsa posterior a la reunió amb Pedro Sánchez / Mariscal (Efe)

El líder del PP i candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, un gran acord per a "assegurar la igualtat i el benestar de tots els espanyols" i evitar "un bloqueig polític no desitjable" o que la governabilitat del país "quede en mans dels independentistes". El pacte, que li ha traslladat per escrit després d'una reunió que s'ha allargat vora una hora, arreplega sis punts "imprescindibles" que comprometrien ambdós partits a canvi que els socialistes presten els vots necessaris per a permetre a Feijóo superar amb èxit la votació en el debat d'investidura, previst per al 26 de setembre. Els de Pedro Sánchez han rebutjat immediatament aquesta petició.

El document, que Feijóo ha detallat en una roda de premsa des del Congrés, posterior a la trobada, està obert a totes les forces polítiques que respecten els principis constitucionals i contempla sis pactes d'estat que haurien de materialitzar-se en un termini màxim de dos anys. És la durada que l'aspirant designat pel rei Felip VI ha plantejat per a la legislatura. "Transcorregut aquest període, es procedirà a la convocatòria d'eleccions generals, tret que els partits signants consideren convenient la continuïtat de la legislatura per a tancar aquests o nous acords", resa l'escrit.

Aquests són els punts que Feijóo ha proposat al PSOE en un document que té en la portada una imatge dels Pactes de la Moncloa:

Amb la voluntat de tancar pactes d'estat vertaders que fixen les bases de les pròximes dècades a Espanya, les propostes legals i normatives acordades en les respectives comissions es materialitzaran únicament si prosperen amb l'acord dels partits signants.

Perquè aquests acords siguen "viables i perdurables", Feijóo crida al consens més gran possible entre les principals forces nacionals" per a obrir un nou període polític a Espanya que deixe arrere la divisió dels espanyols en blocs partidistes i ideològics.

Eleccions 23J