La socialista Reyes Maroto demana a Catalá que es disculpe amb els madrilenys per dir-los 'catetos'

El PSOE de Madrid qualifica la mascletà de Madrid Río de "festa electoral" del PP i insisteix que danyarà l'entorn protegit del riu Manzanares

La portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Reyes Maroto (arxiu)
La portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Reyes Maroto (arxiu) / Mateo Lanzuela (Europa Press)

La portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Reyes Maroto, ha exigit aquest divendres a l'alcaldessa de València, María José Catalá, que "demane disculpes" a la població madrilenya per haver-los dit "catetos". Amb aquest qualificatiu es va dirigir la política valenciana, del PP, a l'esquerra madrilenya i a totes les veus que s'han oposat públicament a la mascletà que es vol disparar diumenge que ve des de l'entorn del pont d'El Rey a Madrid Río.

En declaracions als periodistes després de visitar la zona on s'ubicarà l'espectacle, al llit del riu Manzanares, la socialista ha reclamat a l'alcalde, José Luis Martínez Almeida, que es posicione sobre aquestes declaracions. "Vull preguntar-li si hi està d'acord, si defensarà els madrilenys o justificarà que som catetos, aquells que ens neguem a celebrar la mascletà en aquest entorn que, com sabeu, està protegit perquè estan niant aus i suposarà un perjuí per a la fauna de l'entorn", ha argumentat Maroto.

L'esdeveniment pirotècnic és un compromís adquirit pel mateix Almeida durant la passada campanya electoral de les eleccions del 28 de maig del 2023, quan, en una visita a les Falles de València, va llançar-se a dir que Madrid acolliria una mascletà si Catalá resultava elegida com a alcaldessa de la capital del Túria.

La portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid ha tornat a censurar la "festa electoral que Almeida va prometre a la seua companya" de partit i ha criticat la xifra de 46.000 euros "que pagarem tots els madrilenys". Perquè "ací Almeida convida, però paguem tots", ha ironitzat. En el seu lloc, ella ha apostat per destinar aquesta inversió de diners a regenerar el riu Manzanares.

També li ha demanat "coherència" a Catalá perquè "fa poc menys d'un any, el PP de València justificava que no es podia celebrar un espectacle pirotècnic en l'entorn de l'Oceanogràfic perquè podia afectar els gabials i la fauna que hi ha en aquell espai". "I aquesta coherència no l'apliquem a un entorn protegit com Madrid Río i el Manzanares?" s'ha preguntat Maroto, que ha retret la "falta de transparència" del govern municipal d'Almeida.

En la seua opinió, la mascletà "no se celebra per a promocionar València a Madrid ni per a reforçar les relacions institucionals amb València", sinó per "fins electorals".

També et pot interessar

stats