Els socialistes valencians marquen l'estratègia política del curs a l'Alfàs del Pi

La secretària general del PSPV, Diana Morant, serà l'encarregada de tancar la trobada

Comissió Executiva Nacional dels socialistes valencians celebrada el passat abril
Comissió Executiva Nacional dels socialistes valencians celebrada el passat abril / Europa Press

Els socialistes valencians celebren este dissabte la segona jornada de la interparlamentària que ha organitzat el PSPV a la Casa de la Cultura de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) per a marcar les línies que cal seguir en el pròxim curs polític.

La secretària general del PSPV, Diana Morant, és l'encarregada de tancar la trobada, que inclourà debats, una taula redona per a contraposar la gestió del Botànic amb la de l'actual Consell, i un diàleg sobre els perills de les notícies enganyoses.

La convenció té lloc quan falten menys de dos mesos per a celebrar el Congrés Federal del PSOE —òrgan màxim de decisió del partit— que se celebrarà entre el 29 de novembre i l'1 de desembre a Sevilla, un any abans del que tocava pels estatus de la formació.

La de novembre serà una cita clau en el calendari, ja que algunes veus socialistes consideren que serà una bona ocasió per a abordar les diferències que hi ha hagut en diverses federacions socialistes en relació amb el pacte amb ERC, un tema que ja va ser debatut en el comité federal celebrat la setmana passada a Madrid. A més, també planeja la possible renovació de lideratges territorials, ja que després del congrés federal de novembre hauran de ser convocats els congressos autonòmics i provincials en un termini màxim de noranta dies, segons marquen els estatuts del partit.

No s'espera, això sí, cap renovació de gran importància en el PSPV, ja que la secretària general Diana Morant va ser elegida la primavera passada i ja ha avançat que aprofitaran l'ocasió per a renovar la ponència política. En altres autonomies com Aragó o La Rioja el relleu serà segur, mentre que també és probable que hi haja canvis de líders a la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó i Andalusia.

El PSPV estableix les bases del curs polític

La segona jornada a l'Alfàs del Pi començarà a les 10:30 hores, amb les intervencions de Vicente Arques, alcalde de l'Alfas del Pi, i Alejandro Soler, president del PSPV i secretari general del partit a la província d'Alacant.

A les 10:45 hores tindrà lloc una taula redona de títol "Més socialdemocràcia; menys ultradreta", en la qual intervindran la politòloga Verónica Funamal o la periodista Ana Pardo de Vera. El segon acte de la jornada és a les 11:30 hores, amb una taula redona per a comparar l'actual govern de la Generalitat amb el Botànic, en la qual participen el secretari d'Estat de Política Territorial, Arcadi España; la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana Pilar Bernabé, o Jose Muñoz, síndic del Grup Socialista en les Corts.

En darrer lloc, a les 12:30 hores, es clausura la Interparlamentària amb la intervenció de la secretària general del partit Diana Morant.

A diferència d'anys anteriors, en què els socialistes valencians donaven inici oficial al curs polític amb un sopar, en esta ocasió han optat per una interparlamentària de dos dies amb la qual pretenen reivindicar el seu poder institucional i establir les bases de l'estratègia que defensaran en les diferents institucions.

A estes jornades acudeixen la direcció del partit i més d'un centenar de càrrecs públics en Les Corts, el Congrés i el Senat, les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com representants valencians en el govern d'Espanya.

També et pot interessar

stats