Soler convoca els mitjans, entre rumors per la seua candidatura a liderar el PSPV

El 29 i 30 de gener els aspirants podran presentar les precandidatures per a rellevar Puig

Alejandro Soler en una entrevista en 'Les Notícies del Matí'
Alejandro Soler en una entrevista en 'Les Notícies del Matí' / À Punt NTC

Primers moviments en ferm en el PSPV per a rellevar Ximo Puig. El diputat en les Corts i secretari general de la província d'Alacant, Alejandro Soler, ha convocat aquest divendres els mitjans de comunicació a la seu del partit a Elx per a, previsiblement i segons avancen diaris alacantins, anunciar la seua precandidatura a la secretaria general del partit. 

És el primer aspirant a fer-ho. I tot abans que el comité nacional que se celebra aquest dissabte aprove el calendari i les bases que la comissió executiva va anunciar dilluns passat. En aquesta es va acordar el següent calendari: entre el 29 i el 30 de gener es presentaran les precandidatures; del 31 al 7 de febrer al migdia, es recolliran els avals, i el mateix dimecres 7 es proclamaran provisionalment els candidats. Del 8 al 23, els candidats o les candidates podran dur a terme una campanya d’informació. El 25 de febrer se celebrarà la primera votació i, en cas que no hi haja un resultat definitiu, es durà a terme una segona volta el 3 de febrer. Finalment, el congrés nacional extraordinari del PSPV-PSOE serà del 22 al 24 de març. 

Calendari del congrés extraordinari del PSPV
Calendari del congrés extraordinari del PSPV / PSPV-PSOE

Tot i que l’actual direcció del PSPV apostava per teixir una candidatura de consens, amb l’objectiu d’evitar la celebració de primàries i oferir una imatge de partit fort, no ha sigut així i previsiblement s’arribarà a la votació sense una candidatura unitària. 

L’aposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a succeir a Puig és la ministra de Ciència, Diana Morant, tot i que ella s’ha mostrat poc clara al respecte i s’ha limitat a dir que està al servei del partit. En canvi, no ha sigut així en el cas de Soler i tampoc del secretari general de la província de València, Carlos Fernández Bielsa, que sí que ha parlat de configurar un equip amb integrants de les tres províncies per a treballar "en un programa polític de renovació, modernització i impuls" del PSPV. 

També et pot interessar

stats