Stephane Soriano (PP) director general de Diversitat: "No visc com una contradicció la presència de Vox en el Consell"

El director general assegura que en "drets sempre s'anirà avant" i adverteix que intentarà aplicar des del Consell les "15-22 propostes en diversitat sexual" del programa dels populars

El director general de Diversitat, Stephane Soriano / À Punt NTC

"La diversitat és molt diversa", ha manifestat en un parell d'ocasions Stephane Soriano en la seua primera entrevista a À Punt. El nou director general de Diversitat ha instat a ampliar la mirada més enllà dels respecte a les diferents opcions sexuals per a recordar també les competències en la protecció a la pluralitat cultural, religiosa, ètnica o les persones migrants. Soriano, exregidor de Benaguasil, que va exercir com a secretari de diversitat del PP en l'oposició, assegura que en drets "sempre es va avant". I afirma no viure com una contradicció la presència de Vox en el Consell. No comparteix alguns pronunciaments del partit de l'extrema dreta en la seua àrea de govern, però assegura que, per la seua experiència municipal, està acostumat a treballar amb persones que no pensen de la mateixa manera. "Fomentarem el respecte a la diversitat, perquè aquesta és la tasca que defensa el president Mazón, la consellera d'Igualtat, Susana Camarero, i tot l'equip de la conselleria", ha assegurat en el temps de tertúlia de Les notícies del matí.

"No renunciaré als meus principis i valors; respecte la diversitat. Demane confiança, que ens donen temps per a caminar junts", ha dit el director general, apel·lant a la seua trajectòria passada.

En drets sempre es va avant. No renunciaré als meus principis i valors

Soriano ha confirmat la voluntat del Consell de continuar celebrant el dia de l'orgull LGTBI, "com tots els dies que tenen una incidència positiva" així com el suport als Gay Games, que València acollirà el 2026. "El programa electoral recull 15-20 propostes en diversitat sexual i intentarem posar-les en marxa totes", ha advertit sobre els compromisos del nou Consell.

Al mateix temps, s'ha confessat un defensor del municipalisme. Preguntat per la retirada de banderes LGTBI d'alguns ajuntaments governats pel PP i Vox, ha dit que respecta "l'autonomia municipal" i que "cada municipi pot aplicar les polítiques que considera". Considera els conflictes "casos puntuals" que s'han magnificat pel "ressò mediàtic", en contrast amb una majoria d'ajuntaments "que estan per la tasca de la diversitat". No obstant això, ha insistit a assegurar que des de la "Generalitat es fomentarà el respecte a la diversitat de manera transversal".

Cada municipi pot aplicar les polítiques que considera, però la Generalitat fomentarà el respecte a la diversitat de manera transversal

Pel que fa al programa de govern, ha recordat la voluntat de la Generalitat de personar-se d'ofici com a acusació particular en els juís per delictes d'odi, si bé l'ha condicionada a una reforma legislativa, com va fer la consellera Susanna Camarero en l'anunci de la iniciativa a les Corts. No pot avançar molt més, assegura, fins a l'encaixament pressupostari, que es negocia aquests dies. Respecte de les polítiques vigents, hereves del Botànic, adverteix que "no venim a trencar el que funciona", si bé ha retret l'anterior Consell el "sectarisme", les decisions unilaterals i la mala gestió pel "mestissatge negatiu" de càrrec de diferents colors a les conselleries. Segons explica "el panorama que ens hem trobat no és el que ens contaven", perquè diu estar gestionant "milers de factures que estaven als calaixos".

D'altra banda, també ha anticipat una possible revisió de l'aplicació de la llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets LGTBI, perquè "no hi haja una mala utilització de la llei". Segons ha explicat, han demanat un informe a experts universitaris després de detectar "casos en el registre civil" de presumptes abusos de la norma, que no ha concretat.

També et pot interessar

stats