L’STEPV denuncia noves errades en les últimes vacants d’ensenyament adjudicades

El sindicat, majoritari en el sector, ha interposat un recurs contra la resolució que modifica els horaris de secundària

Molts docents han conegut aquest dijous a la nit on treballaran el curs escolar que comença al setembre
Una classe de secundària en una imatxe d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria d’Educació ha tornat a cometre errors en les últimes places adjudicades publicades des d’agost, com ara persones amb dues places i altres desaparegudes de les llistes, segons ha denunciat l’STEPV aquest divendres en un comunicat.  El sindicat afirma que ha rebut nombroses queixes després que aquest dijous s'hagen publicat més de 2.000 places adjudicades a professorat interí perquè el programa informàtic emprat per Educació no ha respectat l’ordre de participants i ha adjudicat places a persones que estan molts llocs per darrere de les que les havien sol·licitat en primer lloc.

Així mateix, afirma que s’han adjudicat llocs de treball a persones que no els havien sol·licitat i que apareixen com a adjudicació voluntària i no com a forçosa, malgrat que només es pot adjudicar una plaça que no s’havia sol·licitat de manera forçosa perquè la persona no l’ha demanada. També han desaparegut persones dels llistats i, per tant, no han entrat en el procés d'adjudicacions. 

En el comunicat diuen que la resposta que han rebut del departament dirigit per José Antonio Rovira ha sigut que les persones afectades comuniquen la incidència per a poder donar-los una resposta. Però el sindicat considera que si el volum de persones mal adjudicades és un aspecte generalitzat, com sembla el cas, caldrà repetir l’adjudicació. Igualment, han demanat que es publiquen els llistats de persones participants en les adjudicacions d’inici de curs perquè les persones puguen comprovar que ja estan ben ordenats, ja que els darrers llistats publicats contenien errades, proposta que la conselleria ha vist amb bons ulls.

Pel que fa als centres que encara no disposen de tota la plantilla necessària, l’STEPV afirma que la conselleria els ha contestat que estan revisant els llocs de treball per dotar-los pròximament de la plantilla completa mitjançant el PAM. 

Recurs contra la modificació horària

El sindicat també ha presentat un recurs contra la resolució que modifica els horaris de secundària, publicada el 31 d’agost sense la prescriptiva mesa sectorial. I informarà Educació que alguns centres han rebut ordre d’inspecció per a incrementar l’horari lectiu del professorat per a poder aplicar l’esmentada resolució, per la qual cosa hi haurà professorat que superarà les 18 hores lectives establertes en la normativa, atemptant greument contra les seues condicions laborals. Demanen a la conselleria que impedisca que es duga a terme aquesta ampliació de l’horari mentre no es pronuncien els tribunals sobre el recurs esmentat. 

Anuncien mobilitzacions

Finalment, l’STEPV ha celebrat una assemblea per a analitzar l'inici de curs i emprendre mobilitzacions en protesta per les “nefastes” adjudicacions d’aquest dijous i la modificació dels horaris de secundària. També es manifestaran contra les declaracions del conseller, José Antonio Rovira, que apunten a una retallada de les plantilles docents, una reducció del valencià com a llengua vehicular i que acusa el professorat d’adoctrinar i manipular l’alumnat per a dur-lo a suposades manifestacions. Consideren que aquesta darrera afirmació, feta en la roda de premsa de dijous sobre l’inici del curs, “és molt greu i requereix una rectificació immediata del conseller Rovira”. 

També et pot interessar

stats