Sumar i Podem competiran per primera vegada en les eleccions gallegues

El Diari Oficial de Galícia ha publicat les llistes de les candidatures als comicis autonòmics, que s’han reduït considerablement 

La líder de Sumar, Yolanda Díaz, presenta Marta Lois como a candidata a la presidència de la Xunta de Galícia
La líder de Sumar, Yolanda Díaz, presenta Marta Lois com a candidata a la presidència de la Xunta de Galícia / Lavandeira jr (Efe)

El Diari Oficial de Galícia ha publicat aquest dimecres les 42 llistes electorals que es presenten a les eleccions autonòmiques del 18 de febrer, de les quals només deu partits es presenten les quatre circumscripcions provincials.

Es tracta de PP, BNG, PSdeG, Sumar Galícia, Podem Galícia, Vox, PACMA, Escons en blanc, Per un món més just (PUM+J), i Espai Comú Galleguista. A més, destaquen altres candidatures provincials: Democràcia Ourensana, a Orense, i Esquerra per Almeria, a Lugo.

Així doncs, el preacord anunciat per Sumar per a anar en coalició amb Podem no tira avant. Ambdues formacions, que sí van concòrrer juntes en els comicis estatals, competiran electoralment per primera vegada. 

Aquesta situació deriva del trencament de relacions al Congrés amb l’eixida dels cinc diputats morats del grup parlamentari de Sumar cap al Grup Mixte. Esquerra Unida sí que s’ha integrat en la candidatura que lidera Marta Lois, la que fins ara era portaveu del partit liderat per Yolanda Díaz.

El nombre de candidatures presentades s'ha reduït considerablement respecte a les anteriors eleccions autonòmiques del 2020, quan la xifra va ser de 56, i n'han desaparegut diverses, com la de Ciutadans o Galícia en comú-Anova Marees.

També et pot interessar

stats