Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Susana Díaz no dimitirà i intentarà formar govern

La presidenta en funcions d'Andalusia descarta apartar-se i repta PP i Cs a decidir quina és la seua posició respecte a l'extrema dreta.

La presidenta en funcions de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz

La direcció federal del PSOE ha obert aquest dilluns la porta a la dimissió de Susana Díaz al capdavant dels socialistes andalusos si fora necessari per a garantir la governabilitat d'Andalusia. Una possibilitat que ha tancat la presidenta en funcions de la Junta, que ha rebut la confiança de l'executiva regional del partit.

Susana Díaz ha sostingut que ha guanyat les eleccions i que, “si les haguera perdudes, hauria dimitit”, per la qual cosa vol intentar formar govern.

A més, ha reiterat que es posarà en contacte amb tots els partits constitucionalistes, entre els quals no inclou Vox, amb l'objectiu “d'impedir que el pròxim govern de la Junta d'Andalusia depenga de l'extrema dreta”.

Sobre la possibilitat d'un eventual acord entre el PP i Cs, Díaz ha afirmat que hauran de decidir quina és la seua posició respecte a l'extrema dreta.

Per la seua banda, el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha subratllat que la direcció del partit s’“implicarà absolutament” tant en el procés per a intentar governar a Andalusia, com en la “necessària regeneració” del PSOE andalús.

Ábalos ha rebutjat, a més, que els resultats d'Andalusia puguen traslladar-se a l'àmbit nacional i que els andalusos hagen castigat el president del govern, Pedro Sánchez, per la seua relació amb els independentistes catalans.

Sánchez, que està a Polònia per a participar en la cimera sobre el canvi climàtic, reunirà dimarts l'executiva federal del partit en el seu format al complet per a analitzar les eleccions a Andalusia