Teresa Ribera entra en l'executiva federal del PSOE, en la qual continuen Montero i Cerdán

Ana Redondo serà secretària d'Igualtat en l'executiva i Pilar Alegría serà vocal de la direcció i deixarà de ser portaveu del govern

Vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera
Vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera / Martín C. (Europa Press)
17 de gener 2024 - 23:12

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, passarà a formar part de l'executiva federal del PSOE, que augmentarà de membres i incorporarà noves àrees de responsabilitat, encara que en la cúpula seguiran Pedro Sánchez, juntament amb María Jesús Montero i Santos Cerdán.

Fonts socialistes han informat l’Agència EFE de la remodelació completa de la direcció del partit, en la qual Ribera serà vocal al costat d'altres ministres la incorporació dels quals ja s'havia anunciat, com Óscar Puente, Elma Saiz i Jordi Hereu.

Per part seua, la nova ministra d'Igualtat, Ana Redondo, serà secretària del ram en l'executiva en substitució d'Andrea Fernández, i la ministra d'Educació i portaveu del govern, Pilar Alegría, passa a ser vocal de la direcció i abandona el càrrec de portaveu del partit, on la rellevarà la diputada Esther Peña.

La nova executiva manté com a presidenta del PSOE Cristina Narbona i els tres càrrecs principals de la cúpula: Pedro Sánchez (secretari general), María Jesús Montero (vicesecretària general) i Santos Cerdán (secretari d'organització).

Serà una executiva un poc més nombrosa, en comptar amb 30 secretaries més enllà de la cúpula, enfront de les 29 anteriors, i amb 9 vocals, en lloc de 6.

A més, seguiran en la direcció del partit pels càrrecs que ocupen el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López; el del Senat, Juan Espadas; la vicepresidenta de la FEMP, Inés Rey, i el líder de Joventuts Socialistes, Víctor Camino.

També et pot interessar

stats