El termini per a sol·licitar el vot per correu en les eleccions europees acaba dijous

L’electorat tindrà fins al 6 de juny per a depositar el vot en qualsevol oficina de Correus

L'electorat podrà votar per correu fins al pròxim 6 de juny
L'electorat podrà votar per correu fins al pròxim 6 de juny / Europa Press

El termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions europees acaba este dijous, 30 de maig, però l’electorat té fins al 6 de juny per a poder depositar-lo en qualsevol oficina de Correus en el seu horari habitual.

L’electorat que elegisca este sistema de votació pot sol·licitar-lo en qualsevol oficina de Correus o per Internet a través de la seua pàgina web, amb certificat DNI electrònic o amb un certificat digital vàlid.

A partir d'ací, Correus disposa fins al 5 de juny per a entregar el sobre amb tota la documentació necessària —incloses les paperetes— en l'adreça que haja indicat el sol·licitant. Com en anteriors cites electorals, els repartidors de Correus intentaran entregar personalment la documentació, fins a un màxim de dos vegades. Després d'això, deixaran un avís d'arribada per a arreplegar-lo a l'oficina postal corresponent.

Una vegada sol·licitat el vot, l'elector tindrà de termini fins al dijous 6 de juny per a depositar la documentació en qualsevol oficina de Correus en els horaris habituals, on s’exigirà al votant que s'identifique amb el DNI o un document anàleg.

I si no puc acudir a l’oficina?

Les persones que sol·liciten el vot per correu, però que no puguen acudir personalment a l'oficina de Correus per a depositar el vot, hauran d'atorgar una autorització perquè el lliurament el faça una altra persona en el seu nom. L'autorització haurà de signar-la l'elector i acompanyar-se de la fotocòpia del seu document nacional d'identitat, passaport o un altre document oficial identificatiu, així com de la fotocòpia del document identificatiu de la persona a qui autoritza.

Per a facilitar la redacció d'eixe document d'autorització amb totes les dades necessàries, Correus recomana utilitzar el model d'autorització que es pot descarregar en la web.

També et pot interessar

stats