Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

La valenciana Alexia Herranz presenta la seua precandidatura per a presidir el PP

La dona trans de Gandia assegura que ja té els avals necessaris i està disposada a fer una campanya "emocionant i amb molt de cor, en positiu, i sempre prop dels afiliats"

Alexia Herranz, durant la presentació a València de la seua precandidatura a la presidència del PP per al congrés nacional del 2 i 3 d'abril / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

L'estudiant valenciana Alexia Herranz, una dona trans de 29 anys, ha informat aquest dijous la seua intenció de sol·licitar els suports necessaris per a presentar la seua candidatura a la presidència nacional del PP en el XX congrés que se celebrarà a Sevilla els pròxims 2 i 3 d'abril.

Segons assegura, la seua candidatura ja té els avals necessaris per a optar a la presidència del Partit Popular, i està disposada a fer una campanya "emocionant i amb molt de cor, en positiu, i sempre prop dels afiliats".

Milita en el PP des del 2017, i va decidir afiliar-s'hi, segons explica, quan aquesta formació va votar en el parlament autonòmic en contra de la llei valenciana per a la lliure autodeterminació i identitat de gènere.

Alexia Herranz indica que la proposta naix dels afiliats de base, no de cap càrrec o afiliat, sinó dels qui reparteixen fullets i apeguen cartells. "És moment que la nostra veu siga escoltada, no per a fer front a ningú, sinó per a sumar. Hem de fer veure que totes les orientacions estan representades, perquè ja som militants, cal trencar tabús i armaris dins del partit, i arribarem tot el lluny que ens deixen", ha afegit.

La precandidata ha admés que realment la seua meta no és ser presidenta del PP, una cosa que li faria "molta il·lusió", sinó aconseguir que es demostre que "som persones lluitadores i potser en vint anys persones LGTBI estan al capdavant del PP".

"No tinc por d'enfrontar-me a Feijóo, és un home valent i total, però el PP és la suma de tots els seus afiliats. Hi haurà gent més preparada que jo, però tinc unes vivències i un bagatge que potser uns altres no tenen i que són necessàries"

Orgullosa d'Ayuso

Respecte a l'última crisi viscuda en el si del PP, assegura sentir-se "orgullosa d'Ayuso" i assumeix l'"autocrítica sobre el que ha ocorregut, perquè el partit mai ha de ser usat per a l'autodestrucció".

A Gandia no va aconseguir els avals necessaris

Herranz ja va presentar el desembre de 2021 la seua intenció de buscar suports per a presidir el PP de Gandia, la seua ciutat, denunciant que no es veia representada per la formació i que s'havia sentit apartada d'aquesta. Però no va aconseguir els avals necessaris si més no per a disputar el lloc a Víctor Soler.

València