Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Treball avisa a la patronal que si no firma una pujada de l'SMI del 4%, acordaran amb els sindicats un augment major

Joaquín Pérez Rey, el secretari d'Estat, ha avisat la CEOE que el govern està "disposat a fer una pujada més ambiciosa"

El secretari d'Estat de Treball i Economia Social, Joaquín Pérez Rey / Europa Press

El secretari d'Estat de Treball i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, ha avisat la CEOE que si no firma una pujada del salari mínim interprofessional (SMI) del 4%, acordaran amb els sindicats una pujada "més ambiciosa" per al 2024.

"Si no aconseguírem un acord pròxim a la xifra del 4%, si la patronal espanyola no s'alineara a subscriure un acord amb el govern, naturalment el govern es desvincula d'aquesta xifra, buscarà un acord bipartit, com ja ha fet en altres ocasions, i intentarà acordar amb els sindicats una pujada de l'SMI que, òbviament, no podrà estar ja en el 4%, estem disposats, per tant, a fer una pujada més ambiciosa", ha advertit Pérez Rey.

Així s'ha pronunciat el secretari d'Estat de Treball en arribar a una nova reunió per a abordar la pujada de l'SMI del 2024 aquest dilluns a Madrid, on es tornarà a intentar aconseguir un acord amb CCOO, UGT, CEOE i Cepyme, després de les negociacions iniciades al desembre que van acabar sense una entesa entre govern, patronal i sindicats.

Durant la seua compareixença, Pérez Rey ha assegurat que el govern "explorarà totes les vies" per a aconseguir l'acord tripartit, encara que si no poguera ser, ha recalcat que "farà una nova proposta" als sindicats. "La patronal ha d'entendre que no entrar en un acord, paga les conseqüències de no fer-ho", ha apuntat.

No obstant això, Pérez Rey ha assegurat que de moment "no es treballa amb aquest escenari" i que des del govern consideren que aquesta pujada del 4% és "suficient" per a aconseguir l'acord tripartit.