Directes
Ara en la televisió
SOM COOP

La treballadora acomiadada de l'EMT declara que també és víctima d'una estafa

L'advocat de l'EMT demana que s'amplie la instrucció i l'enregistrament de les telefonades amb CaixaBank.

VÍDEO | La treballadora acomiadada de l\'EMT declara que també és víctima d\'una estafa

L'exresponsable de l'àrea d'administració de l'EMT de València, que va ser acomiadada fa poc després de detectar-se un frau de quatre milions d'euros en aquesta entitat, ha declarat davant el jutge que ella també va ser víctima d'una estafa i que va complir rigorosament un fals acord de confidencialitat.

Aquesta extreballadora, l'única investigada de moment en la causa oberta en el jutjat d'instrucció número 18 de València, ha respost únicament a les preguntes de la seua defensa i del jutge. La seua declaració ha sigut bàsicament exculpatòria i ha afirmat que els estafadors es van servir d'ella per a culminar el frau.

Preguntada per com van aconseguir els suposats estafadors de les signatures del gerent i la responsable de gestió de l'EMT (ja que totes dues eren necessàries per a realitzar transferències), ha assegurat que no recorda haver-los enviat documents en què aparegueren aquestes signatures.

Al mateix temps que declarava l'exdirectiva als jutjats, ha tingut lloc una nova sessió de la comissió d'investigació que des de l'EMT tracta d'aclarir les responsabilitats en aquesta estafa i què ha pogut passar perquè algú, amb un correu electrònic falsificat, haja defraudat 4 milions d'euros. 

Assegura que va complir un fals acord de confidencialitat

En la declaració ha repetit que va portar a l'extrem el suposat acord de confidencialitat que van fer valdre els estafadors i que va pensar que fins i tot el president de l'entitat n'estava al corrent. Per aquest motiu no li va dir res.

El lletrat de l'EMT ha anunciat que, arran de la declaració de l'extreballadora, es demanarà al jutge que la instrucció s'amplie i que es reclamen al banc els enregistraments de les telefonades entre els responsables de l'EMT i el personal de CaixaBank. Dijous que ve haurà de comparéixer davant el jutge un responsable d'aquest banc.

La comissió espera que la declaració Rayón pose llum sobre el frau

La comissió d'investigació ha començat amb la declaració la cap de l'àrea de gestió de l'EMT, María Rayón, que estava de baixa per maternitat quan es va perpetrar el frau. Rayón és la superior de la treballadora acomiadada i, segons un informe del banc i com va reconéixer el regidor i president de l'EMT, Giussepe Grezzi, durant la baixa revisava el seu correu electrònic perquè realitzava algunes operacions. Ara cal determinar què és exactament el que sabia i si haguera pogut frenar alguna de les transferències realitzades.

Des de l'oposició han criticat la falta d'informació i han demanat responsabilitats polítiques a Grezzi i l'alcalde de València, mentre que des del PSPV han indicat que la declaració de Rayón posarà llum sobre el frau, ja que "és una de les persones sobre la qual que més dubtes tenim del paper que hi ha tingut", segons ha apuntat Elisa Valía, regidora socialista i presidenta de la comissió d'investigació.

L'Ajuntament recorrerà contra la negativa a la personació en el cas

 

D'altra banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que l'Ajuntament recorrerà contra la decisió del jutge que instrueix la causa oberta pel frau de 4 milions d'euros en l'EMT perquè considera “important” que estiga en el procés per a recuperar els diners. 

“Ens sembla important que l'Ajuntament estiga personat i per això hi recorrerem. No sabem què passarà, però volem prioritzar que s'han de recuperar aquests milions”, ha apuntat l'alcalde, que ha posat l'accent que el seu “objectiu fonamental” és recuperar els diners “mitjançant els tribunals”.

València

També et pot interessar