La UGT-UA defensa impartir Medicina en la UA i tem que siga una "maniobra" del Consell per a "privatitzar la sanitat"

Asseguren no saber què és i en què consistiria el nou model interuniversitari, que, a més, no està previst en la llei orgànica del sistema universitari

La Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d'Alacant, en pugna per les titulacions de salut des de fa 25 anys
Universitat Miguel Hernández d'Elx (arxiu) / À Punt NTC

La secció sindical de la UGT en la Universitat d'Alacant (UGT-UA) ha defensat la impartició del grau de Medicina en la institució acadèmica alacantina i ha expressat que tem que esta "maniobra" del Consell busque privatitzar la sanitat.

La UGT-UA considera en un comunicat que a la província d'Alacant "no es produeix una duplicitat en els estudis de medicina" i recalca que la província va "per darrere" en la ràtio de metges i nombre de places universitàries per població.

Així mateix, criticat la posició de l'actual Consell de la Generalitat de retirar-se del procés judicial iniciat per la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, en contra del grau de Medicina de la UA. El sindicat ha mostrat "preocupació i inquietud" davant de la proposta de crear un suposat campus interuniversitari de la salut a la província d'Alacant, "sense saber què és i en què consistiria eixe nou model interuniversitari, que, a més, no està previst en la llei orgànica del sistema universitari (LOSU)".

"Més prompte sembla una proposta que pretén justificar una solució a un inexistent problema de competència entre les dos universitats, per a finalment tornar a la situació en la qual estàvem abans del 2022: la UMH, impartint el grau de Medicina i la UA, només el grau en Infermeria", ha denunciat UGT-UA.

A més, ha sostingut que el grau de Medicina en la UA "no pot ser esgrimit com a motiu de confrontació territorial i acadèmic entre universitats públiques, per a plantejar solucions que suposen un minvament de titulacions d'un dels campus públics", ja que al seu entendre suposaria una "pèrdua" per a la UA, per al seu estudiantat i per a la universitat pública en conjunt.

"Temem que esta maniobra del Consell supose un pas més en la privatització de la sanitat i en la implantació de noves universitats privades, que veuen en la sanitat un negoci", ha alertat, al mateix temps que ha mostrat el seu suport davant de les possibles accions que puga emprendre la UA respecte al grau de Medicina.

També et pot interessar

stats