Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Últim dia per a acreditar-se al Congrés per a 49 diputats

Pedro Sánchez ja ha arreplegat l'acta, mentre que Yolanda Díaz, Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal tenen previst fer-ho dimecres

Congrés dels Diputats / Europa Press

Els 49 diputats i diputades que encara no han arreplegat les actes al Congrés tenen fins dimecres per a fer-ho, només 24 hores abans de la sessió de constitució de les Corts, prevista per a dijous a partir de les 10:00 hores. Entre ells, han d’acreditar-se el màxim responsable del PP, Alberto Núñez Feijóo; el de Vox, Santiago Abascal; i la responsable de Sumar, Yolanda Díaz. Pedro Sánchez ha presentat ja les credencials i ho ha fet per delegació.

Han sigut molts els que han esperat fins a l’últim moment, atés que aquest dimarts festiu nacional no s’ha pogut realitzar aquesta gestió, perquè les institucions romanien tancades. Dilluns, la xifra de membres de la Cambra acreditats era de 301, després que altres 35 es presentaren per a recollir les actes; entre ells, la ministra en funcions d’Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegria; el ministre en funcions d’Afers Exteriors, José Manual Albares i el titular de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. 

També han complit amb aquest pas previ a la constitució de la cambra el líder de Més País, Íñigo Errejón; les diputades de Vox, María Ruíz i Rocío de Meer; i Marta Rivera, del PP, entre altres.

Eleccions 23J