Un grup de diputats socialistes, entre ells Vicent Sarrià, insultats i agredits amb ous prop del Congrés

Un dels ous ha impactat contra el cap del diputat Herminio Sancho. Els agressors han sigut identificats per la Policia i el PSOE ha assegurat que s'interposarà la consegüent denúncia en comissaria

El diputat Herminio Sancho, en el centre, aplaudit pels seus companys
El diputat Herminio Sancho, en el centre, aplaudit pels seus companys / Alejandro Martínez (Europa Press)

Un grup de diputats socialistes ha sigut agredit pels voltants del Congrés aquest dijous. Segons relata el PSOE, han sigut insultats i fins i tot han rebut l'impacte d'ous després de ser reconeguts en una cafeteria prop de la cambra baixa.

Els diputats Herminio Sancho, María Luisa García Gurruchaga, Daniel Senderos i el valencià Vicent Sarrià es trobaven desdejunant en un bar pròxim al Congrés quan un grup de persones es va posar a fer-los fotos i a assetjar-los des de l'exterior de l'establiment.

El grup va anar augmentant i van començar els insults. Els diputats van avisar la Policia, que els van escortar fins al Congrés. Tot ells entre crits, insults i amenaces, però també amb llançament d'ous, un dels quals ha impactat contra el cap del diputat Herminio Sancho.

Aquest diputat per Terol va cobrar una certa notorietat el passat 27 de setembre, durant la investidura fallida del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, quan es va equivocar en emetre el seu vot de viva veu a favor del líder popular, encara que immediatament va corregir.

La Policia Nacional ha identificat sis persones que van actuar de forma "molt organitzada i violenta" com els presumptes agressors, i el PSOE ha assegurat que s'interposarà la consegüent denúncia en comissaria.

Vicent Sarrià (PSOE): "Afortunadament, dos agents ens han rescatat del bar"

El diputat socialista Vicent Sarrià, ha explicat que han proferit insults contra ells amb el "vocabulari habitual de traïdor, ho pagareu o roig" i que era un grup "clarament violent".

"Afortunadament", ha afegit, "dos agents de la Policia Nacionals ens han rescatat del bar on preníem café i ens han acompanyat al Congrés, perseguits per aquesta quadrilla de demòcrates".

El socialista ha explicat que, "com en la darrera setmana la dreta ha creat un clima de crispació al carrer...".

Després de l'incident, Vicent Sarrià ha pogut votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez, que incorpora la llei d'amnistia amb l'acord entre el PSOE i els independentistes catalans.

També et pot interessar

stats