Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Un recurs de Vox ajorna a dijous la votació de la llei del joc

El Botànic defensa la norma per a protegir joves i col·lectius vulnerables, mentre que l'oposició considera que la crisi aconsella ajornar-la.

Foto de portada: Un moment del debat de la llei del joc, hui, a les Corts.

Les Corts han représ aquest dilluns l’activitat ordinària amb el debat del projecte de llei de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana, més coneguda com a llei del joc. El debat ha començat amb polèmica per la decisió d’ajornar la votació a dijous, després que els parlamentaris i parlamentàries de Vox hagen presentat un escrit al president de la cambra, Enric Morera, per a mostrar disconformitat per la manera triada per a votar, el vot delegat. I ha seguit en tensió, entre creuaments de crítiques sobre l’origen del problema, la conveniència d’aprovar-la en un moment tan delicat econòmicament com l’actual, per la crisi sanitària del coronavirus, o l’impacte que tindrà en el sector hoteler.

Els partits del Botànic han defensat una llei que, consideren, defensa els més joves i els col·lectius vulnerables, i que serà la més avançada d’Espanya. El nombre de salons de joc ha pujat un 100%, ha defensat el diputat d’Unides Podem, Ferran Martínez, realitat que obliga a regular el sector. Graciela Ferrer, en nom de Compromís, també ha remarcat la proliferació del joc, que ha passat de sumar 250 sales de joc i 9 cases d’apostes el 2013 a 518 sales i 33 cases d’apostes el 2019. El diputat del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha atribuït a l’actitud de l‘anterior govern del PP la proliferació de sales de joc.

Des de l’oposició, mentre, la crítica s’ha centrat en el fort impacte que tindrà als bars i establiments d’hoteleria en un moment complicat per la crisi de la Covid-19. El diputat de Vox, José María Llanos, ha anunciat que s’abstindrà perquè una part del contingut li sembla encertada. Però ha demanat que la llei s’ajorne fins que es torne a la normalitat per a evitar perjudicar encara més els xicotets negocis. “No hi ha grans empreses, hi ha 34.000 bars a la Comunitat Valenciana i una bona part tenen màquines de joc” ha defensat.

En el torn de Ciutadans, la diputada Ruth Merino, ha criticat que el Consell no ha estudiat bé l’impacte de la llei i ha acusat l’executiu de menysprear l’oposició. Merino defensa regular el joc però creu que la llei no resoldrà l’alarma social al voltant del tema perquè el joc en línia seguirà existint i creixerà el joc clandestí. La diputada considera que la llei s’emportarà per davant milers de llocs de treball i d’empreses però no resoldrà el problema. I Rubén Ibáñez, del PP, ha lamentat les nombroses incerteses que planteja la llei i la incoherència que comporta.

La norma, pionera a Espanya, arriba envoltada de polèmica, amb el sector en peu de guerra i el vot en contra de l’oposició. Jesús Sellés, vicepresident de la comissió d’economia, ha presentat el dictamen. Sellés ha recordat que la norma va passar el 10 de març el tràmit d'esmenes en comissió. Aquesta va ser l'última comissió celebrada al Parlament valencià abans de la declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus.

També et pot interessar